Railpool comandă 50 de locomotive Alstom Traxx după ce anul trecut a comandat 100 de Siemens Vectron

Railpool comandă 50 de locomotive Alstom Traxx după ce anul trecut a comandat 100 de Siemens Vectron

Alstom și RAILPOOL, una dintre cele mai importante companii de leasing de vehicule feroviare din Europa, au semnat un contract pentru 50 de locomotive multisistem Traxx Universal. Contractul este evaluat la 260 de milioane de euro.

Locomotivele Traxx Universal pot fi utilizate pentru trenuri de marfă și pasageri pe coridoare principale de transport interoperabil. Caracterizate atât prin fiabilitate ridicată, cât și prin flexibilitate în combinație cu un consum de energie optimizat, locomotivele sunt o soluție dovedită pentru operațiuni transfrontaliere eficiente. Intervalele de întreținere extinse permit mai puține intervenții pentru a ușura planificarea operațională, a reduce costurile și a crește disponibilitatea. Locomotivele vor acoperi operațiuni în opt țări, și anume Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia, Belgia, Luxemburg și Polonia.

Toate locomotivele vor fi echipate cu sistemul de semnalizare Atlas, soluția de bord Alstom pentru sistemul european de control al trenurilor (ETCS). Acest sistem permite operarea pe coridoare extinse cu cea mai largă acoperire de țări și linii, atât în ETCS, cât și pentru operarea sistemului moștenit.

Kevin Cogo, vicepreședinte, material rulant, locomotive și componente, Alstom DACH: „Suntem încântați că RAILPOOL a ales Alstom pentru a-și extinde operațiunile în mai multe părți ale Europei. Acest contract marchează continuarea unui parteneriat de lungă durată și de succes. Cu locomotivele noastre dovedite Traxx și soluția noastră de semnalizare Atlas de ultimă generație, suntem mândri să contribuim la un transport de marfă și pasageri mai eficient și mai durabil.”

Torsten Lehnert, CEO al RAILPOOL: „Prin această achiziție ne consolidăm angajamentul de a dezvolta oferta noastră unică de servicii complete pe piața franceză, pe lângă recenta deschidere de birouri în Franța sub conducerea lui Frédérique Erlichman. Toate cele 50 de locomotive comandate de la partenerul nostru Alstom vor acoperi operațiunile din Franța și de-a lungul celor mai importante coridoare europene, contribuind la dezvoltarea în continuare a transportului feroviar durabil de înaltă performanță din Franța.”

Producția locomotivelor va fi realizată la locația Alstom din Mannheim, Germania, în timp ce asamblarea finală este planificată să aibă loc la Kassel, Germania. Alte locații implicate sunt Wroclaw, Polonia (producția de caroserie), Siegen, Germania (producția de boghiuri) și Zurich, Elveția (managementul de proiect).

Foto&info: Railpool/Alstom

523 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *