Rail Cargo Group modifică vagoanele de marfă pentru a deveni mai silențioase și conforme cu normele UE

Rail Cargo Group modifică vagoanele de marfă pentru a deveni mai silențioase și conforme cu normele UE

Trenurile de marfă generează zgomot. Acest lucru are legătură cu faptul că vagoanele de marfă, spre deosebire de vagoanele de călători, sunt echipate cu frâne metalice din fontă. În timpul frânării, suprafața de rulare a roților este frecată. Aceasta conduce la crearea unui zgomot de rulare neplăcut de către roată în contact cu șina.

Pentru noile vehicule feroviare, limitele uniforme ale zgomotului pentru întreaga Europă au fost specificate într-un regulament UE și nu pot fi depășite. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică vechilor vagoane de marfă care au fost puse în funcțiune înainte de intrarea în vigoare a regulamentului. Dar Rail Cargo Group face tot posibilul pentru a face traficul feroviar de marfă mai silențios și echipează vechile vagoane de marfă cu frâne noi, mai silențioase. Procesul de conversie a început în martie 2018. Un an mai târziu și există deja 2192 vagoane cu frâne cu zgomot redus în funcțiune. 2.086 de vagoane suplimentare vor urma în acest an până la un total de 7.279 de vagoane care operează să fie echipate cu sisteme de frânare cu zgomot redus până la sfârșitul anului 2020.

Nu toate vagoanele de marfă pot fi convertite în același timp. Procesul constă în patru categorii, iar conversia depinde de tipul de vagon de transport în cauză. În plus, nu numai blocurile de frână sunt înlocuite. În funcție de tipul de vehicul, sunt necesare măsuri suplimentare tehnice sau de modernizare. Proiectul de conversie se desfășoară în cadrul lucrărilor de întreținere planificate în atelierele ÖBB. Aceasta înseamnă că transportul feroviar de marfă poate fi asigurat în timpul perioadei de conversie.


Foto&info: Rail Cargo Group

1.079 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *