Rail Cargo Austria a achiziționat compania Captrain Olanda. O nouă filială după cele din China și Serbia

Rail Cargo Austria a achiziționat compania Captrain Olanda. O nouă etapă a conectivității porturilor cu China și Serbia

Grupul Rail Cargo Austria (RCG) anunță că a achiziționat întreprinderea feroviară olandeză Captrain Netherlands B.V. Achiziția dintre compania-mamă Captrain Holding Paris și Rail Cargo Carrier Kft. a fost finalizata la 31 mai 2024. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit. „Extinderea grupului ÖBB Rail Cargo continuă: după ce și-a înființat filiale în China și Serbia, RCG își extinde acum rețeaua internațională în Țările de Jos. Sunt încântat să urez bun venit noilor colegi în echipa ÖBB. Împreună vom conecta centrele economice europene cu porturile Europei și astfel cu întreaga lume”, spune Andreas Matthä, CEO al ÖBB.

Țările de Jos sunt de o mare importanță geografică și strategică datorită conexiunilor directe ale Porturilor ARA (Anvers, Rotterdam, Amsterdam) cu Germania și poziționării unor coridoare și terminale feroviare importante (Geleen, Moerdijk). În plus, există un mare interes pentru extinderea diviziunii modale în conformitate cu obiectivele climatice. Clemens Först, CEO al RCG adaugă: „Țările Benelux sunt o piață importantă pentru noi. Odată cu extinderea propriei noastre rețele de tracțiune, vom putea, de asemenea, să gestionăm conexiunile noastre TransFER cap la cap ca tracțiune proprie în viitor.” Tracțiunea proprie, adică operarea cu personal și locomotive proprii, aduce beneficii din punct de vedere al costurilor, precum și o flexibilitate mai mare. „Și asta înseamnă un lucru mai presus de orice: cea mai bună calitate pentru clienții noștri.”

RCG operează deja conexiunile de rețea TransFER cu orare fixe, cum ar fi TransFER Linz–Duisburg–Rotterdam cu patru drumuri dus-întors pe săptămână, TransFER Wolfurt–Rotterdam cu două drumuri dus-întors pe săptămână sau TransFER Linz–Anvers, care circulă aproape zilnic, către și dinspre țările Benelux și conectează deja cu succes Europa de Vest cu Europa Centrală, de Sud și de Sud-Est. Odată cu preluarea RU olandeză, RCG își extinde acoperirea în altă regiune a Europei cu personal și locomotive proprii.

Foto&info: Rail Cargo Austria/Captrain1.798 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *