Rail Cargo Austria a înființat o nouă subsidiară logistică în Serbia

Rail Cargo Austria a înființat o nouă subsidiară logistică în Serbia

Rail Cargo Group (RCG) și Transfera d.o.o., a doua cea mai mare companie de transport de marfă din Serbia, anunță că au semnat un acord la Ambasada Austriei la Belgrad pentru a înființa o societate mixtă. RCG deține 51% din acțiuni, iar Transfera 49%. Drept urmare, RCG va oferi servicii de logistică și expediere pe piața sârbă pe lângă serviciile proprii de transport de tranzit. Această cooperare este un pas important în continuare către soluții logistice inovatoare în Balcanii de Vest.

Compania mixtă nou înființată, cu sediul la Belgrad, se va concentra inițial pe dezvoltarea de soluții logistice intermodale. În viitor, accentul va fi extins și asupra transportului convențional. În noiembrie anul trecut, primul tren de marfă a plecat de la noul terminal intermodal din Kruševac, operat în cooperare între RCG și Transfera, punând bazele transportului feroviar de la Kruševac către Europa de Vest.

Piața sârbă devine din ce în ce mai importantă și oferă multe oportunități noi pentru transportul feroviar de marfă. În ultimii ani, s-au făcut pași importanți pentru reconstrucția căilor ferate și pentru modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii feroviare. Construcția de terminale intermodale este un factor important în integrarea căilor ferate sârbe în rețeaua europeană de transport. Economia se schimbă, iar cererea de soluții de transport ecologice continuă să crească. Aici intervine RCG, continuându-și cursul de expansiune și legând mai strâns Serbia cu Turcia și Grecia, precum și cu porturile Hamburg și Rotterdam, prin extinderea rețelei sale europene.

În ianuarie 2023, RCG a înființat a 13-a companie de transport în Belgrad. Acest lucru permite RCG să ofere și servicii de transport internațional în Serbia în propria tracțiune, adică cu propriile locomotive și personal. Pe lângă Serbia și Balcanii de Vest, această locație oferă și legături importante cu Turcia.

Foto: mobilitate.eu772 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *