PROSE analizează dinamica longitudinală a unui tren de marfă de 2200 tone

PROSE analizează dinamica longitudinală a unui tren de marfă de 2200 tone

Poate un tren de marfă greu de 2200 t să fie condus în siguranță pe o coborâre de cale ferată, cum este linia Brenner Pass Railway cu o coborâre de 22,5 ‰, și, dacă da, cum?

Ca parte a unui proiect amplu de analiză care urmărește să răspundă la această întrebare, PROSE a fost contractat de Rail Traction Company Spa Italia pentru a analiza modul în care diferite configurații de trenuri reacționează în anumite scenarii de frânare. Acest lucru a fost realizat prin simulări precise, în cadrul cărora s-au cercetat forțele din tampoane și treptele de viteză, precum și forțele roată / șină. Acestea au inclus identificarea celei mai sensibile configurații a configurației trenului, împreună cu punctul de pornire și defecțiune a frânei.
PROSE a oferit clientului configurații mai adecvate ale trenurilor pe baza rezultatelor acestui studiu – dat fiind faptul că cele propuse de client inițial au condus la forțe mari între tampoanele și dispozitivele de tracțiune.Ca parte a proiectului, PROSE a dezvoltat, de asemenea, un model mai realist pentru tampoanele și dispozitivele de tracțiune. În acest fel, negocierea cvasi-statică poate fi simulată mai precis decât atunci când se utilizează soluții standard.

Înțelegerea vastă a căilor ferate, în special în industria materialului rulant, împreună cu know-how-ul mecanic și instrumentele de simulare extinse, au fost cheia succesului acestui proiect – prin care clientului i sa oferit o soluție mai potrivită pentru a răspunde la întrebare inițial, despre modul în care un tren de marfă greu de 2 200 t poate fi condus în siguranță pe calea ferată Pass Brenner.

Foto&info: PROSE

1.050 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *