Proiectul feroviar Rail Baltica continuă în ritm accelerat cu sprijin european solid pentru a deveni operațional în 2026

Proiectul Rail Baltica ce unește 4 țări continuă în ritm accelerat cu sprijin european solid pentru a deveni operațional în 2026

Pe 23 aprilie, Rail Baltica Online Forum a reunit 1000 de telespectatori online din 39 de țări, care au inclus furnizori, profesioniști din industrie și alte părți interesate să afle mai multe despre progresul și planurile proiectului Rail Baltica pentru 2020. În timpul transmisiunii, reprezentanții RB Rail AS au introdus principalele viitoare licitații, calendarul proiectului și direcția strategică pentru achizițiile de construcții, precum și activități de dezvoltare pe termen lung. Rail Baltica este un proiect de infrastructură feroviară în curs de desfășurare a legăturilor ecologice care leagă Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia cu o linie feroviară cu ecartament standard.

Forumul online a fost deschis de către comisarul european pentru transport Adina Vălean și de miniștrii transporturilor din statele baltice – Taavi Aas, ministrul afacerilor economice și infrastructurii Republicii Estonia, Tālis Linkaits, ministrul transporturilor al Republicii Letonia și Jaroslav Narkevič, ministrul transporturilor și comunicațiilor din Republica Lituania. Miniștrii au subliniat rolul proiectului în recuperarea economică post-Covid și au împărtășit un angajament puternic de a finaliza proiectul la timp.

Adina Vălean, comisarul european pentru transport a subliniat că un progres rapid în faza actuală de proiectare și amplificarea rapidă a activităților de construcție este esențial pentru atingerea obiectivului ambițios de deschidere a Rail Baltica în 2026. De asemenea, a menționat: „Bugetul UE ar trebui să fie principalul instrument la nivel european pentru a demara economiile noastre și a ne ajuta să ne redresăm spre o Europă mai ecologică, mai rezistentă și mai digitală. Proiecte precum Rail Baltica vor contribui la toate aceste dimensiuni. Investițiile în infrastructura de transport durabil vor fi mai importante ca niciodată în relansarea economiei și în creșterea continentului nostru mai rezistent, în conformitate cu Acordul Verde European. ”

Până în 2026, investițiile feroviare totale în țările baltice vor ajunge la 5,8 miliarde EUR, unde până la 85% vor fi co-finanțate generos de Uniunea Europeană. Acesta va oferi un impuls semnificativ construcțiilor locale, ingineriei și altor industrii de servicii. În perioada maximă a lucrărilor de construcții din 2022-2025, Rail Baltica va crea aproximativ 13.000 de noi locuri de muncă în industria construcțiilor, cu 24.000 de locuri de muncă indirecte și induse în industrii conexe, precum aprovizionarea de materiale și fabricarea de componente, logistică, ospitalitate și catering , servicii profesionale și multe altele.

Implementarea proiectului Rail Baltica continuă neîntrerupt în timpul stării de urgență în toate cele trei state baltice. Agnis Driksna, RB Rail AS, președinte al consiliului de administrație, a raportat: „Nu livrăm doar proiectarea tehnică detaliată în toată Estonia, Letonia și în două secțiuni ale Lituaniei, ci și dezvoltăm planuri de pregătire pentru lucrările de construcții la scară mare. Accentul se pune pe crearea unui sistem de achiziții care să permită calitatea, eficiența costurilor și viteza în livrarea lucrărilor de construcții și să permită atât companiilor internaționale cât și locale să ia parte la proiect ”.

În paralel cu proiectarea tehnică detaliată a liniei principale în toate cele trei state baltice, planul de proiect pentru 2020 se va concentra, de asemenea, pe dezvoltarea stațiilor de pasageri, a terminalelor de marfă și a instalațiilor de întreținere a căilor ferate. În Estonia, proiectul tehnic al terminalelor de pasageri Rail Baltic din Tallinn și Pärnu va continua. Va fi lansată o achiziție pentru a începe proiectarea tehnică a terminalelor de marfă, material rulant și depozit de servicii. În plus, este prevăzută construcția a peste 20 de viaducte rutiere și treceri de animale.

În Letonia, accentul se va pune pe demararea lucrărilor de construcție în stația centrală Riga și semnarea contractului de secțiune aeroport Riga până la sfârșitul anului 2020. Proiectarea terminalului multimodal din Salaspils va începe împreună cu evaluări suplimentare de impact asupra mediului și un studiu feroviar dezvoltarea rețelei în nodul Riga.

În Lituania, lucrările de construcție în nodul de transport feroviar Kaunas sunt în curs de desfășurare și va fi lansată o licitație de construcție pentru construcția secțiunii de linie principală de la Kaunas la granița de stat lituaniană / letonă. În plus, o planificare specială este în curs de desfășurare pentru secțiunea Vilnius – Kaunas și în curând va fi în curs pentru secțiunile nodul Kaunas și Kaunas – frontiera de stat lituaniană / poloneză.

La nivel global, RB Rail AS dezvoltă o strategie de achiziții de construcții și o strategie consolidată de achiziții de materiale pentru pregătirea lucrărilor de construcții pe scară largă. În plus, RB Rail AS va lansa două achiziții cheie ale sistemului pentru serviciile de inginerie a subsistemelor de energie și pentru ingineria sistemului de control, comandă și semnalizare. Întreprinderea comună va studia în continuare cererea de transport feroviar Baltica și va dezvolta strategia de marketing a proiectului global.Foto&info: Official website of the Rail Baltica Global Project

528 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *