Profitul Talgo a crescut cu 30% în prima parte a anului 2023

Profitul Talgo a crescut cu 30% în prima parte a anului 2023

Talgo S.A. anunță că a înregistrat un venit de 288,6 milioane euro în prima jumătate a anului 2023, reprezentând o creștere de 33% față de cei 217,7 milioane euro din aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a veniturilor este determinată în principal de creșterea activității de producție, tendință care se așteaptă să continue în următorii ani, precum și de veniturile recurente stabile din serviciile de întreținere.

Veniturile din producție reprezintă, în medie, mai mult de jumătate din veniturile totale, cu contribuții majori în prima jumătate a anului 2023 fiind proiectele de producție pentru operatorii europeni Deutsche Bahn (Germania), DSB (Danemarca) și pentru operatorul egiptean ENR, precum și pentru operatorii europeni, precum proiectul pentru fabricarea a 40 de locomotive și recondiționarea trenurilor pentru Renfe care vor constitui seria 107.

Compania a înregistrat un EBITDA ajustat de 35 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2023, cu 50% mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent, determinat de creșterea activității industriale. Marjele aEBITDA s-au stabilizat în prima jumătate a anului după patru trimestre consecutive de recuperare treptată, ajungând la 12,1% față de 10,7% cu un an mai devreme, ușor peste așteptări. Profitul net a atins 7 milioane de euro în prima jumătate a anului 2023, în creștere cu 32% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Fondul de rulment (WC) a crescut la 304,4 milioane EUR în prima jumătate a anului, reflectând creșterea activității și stadiul actual al proiectelor în derulare. Această creștere corespunde gradului de progres al proiectelor de producție și ciclului actual al proiectelor și este în concordanță cu profilul normal de afaceri și proiecte. Cu toate acestea, restanța companiei și proiectele aflate în derulare care o compun, au riscuri scăzute de execuție și de credit.

Investițiile de capital pentru perioada s-au ridicat la 10,5 milioane de euro, în conformitate cu prognoza de la începutul anului, din care 85% au fost legate de investiții în cercetare și dezvoltare.

În ceea ce privește Datoria Financiară Netă, compania are un profil financiar solid, cu surse diversificate de finanțare, un profil de scadență medie al datoriei pe termen lung de 2,75 ani la un cost mediu de 2,35%, și cu doar 66 milioane euro scadențe pentru 2023 și 2024. Această poziție financiară solidă îi conferă Talgo o capacitate ridicată de a finanța proiecte curente și viitoare.

La sfârșitul primului semestru al anului 2023, Talgo are un stoc de comenzi diversificat de 2,7 miliarde EUR. Din aceasta, 26% din total, care reprezintă 700 de milioane de euro, corespunde proiectelor de producție și modernizare, garantând un nivel ridicat de activitate industrială pe termen mediu și lung. Serviciile de întreținere reprezintă până la 1,9 miliarde EUR din restante, ceea ce generează un grad ridicat de vizibilitate a veniturilor și a fluxului de numerar pe termen lung.

Restul de comenzi al Talgo ar putea ajunge la peste 4,0 miliarde EUR până la sfârșitul anului, un maxim istoric după adăugarea a încă 1,8 miliarde EUR din comenzile noi înregistrate în anul, inclusiv o a doua comandă pentru 56 de trenuri Talgo 230 ICE L sub acordul cadru pentru 100 unități semnat în 2019, adăugându-se astfel la prima comandă de 23 de trenuri care este în prezent în execuție.

Proiectul trenului de lungă distanță pentru operatorul danez DSB a fost extins și în prima jumătate a anului, pentru un total de 8 trenuri noi, și piese de schimb pentru întreținerea acestora, pentru 184 de milioane de euro. Această nouă comandă face parte din acordul-cadru semnat în 2020 și dublează comanda inițială de 8 trenuri, ridicând flota Talgo pentru DSB la 16 trenuri. Prima comandă este în prezent în faza de producție.

Foto&info: Talgo

314 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *