Primul tren cu hidrogen din UK a început testele pe căile ferate principale

Primul tren cu hidrogen din UK a început testele pe căile ferate principale

Porterbrook și Centrul pentru Cercetare și Educație Feroviară din Birmingham (BCRRE) anunță astăzi că primul tren hidrogen din Marea Britanie, HydroFLEX, va fi testat pe calea ferată principală după o dovadă de succes a conceptului.

Testarea principală a HydroFLEX marchează un pas important în dezvoltarea unui sistem de propulsie cu emisii zero de carbon, care ar putea contribui la decarbonizarea căii ferate din Marea Britanie. Prototipul HydroFLEX implică montarea unui pachet de energie pe bază de hidrogen într-un tren existent din clasa 319, care ar permite în cele din urmă să circule pe trasee convenționale electrificate, precum și în mod independent. Acest lucru are ca rezultat un tren foarte flexibil care poate funcționa pe diferite părți ale rețelei feroviare britanice.

Mulți colaboratori au fost cheia succesului companiei HydroFLEX: Chrysalis Rail pentru instalare, Grupul Denchi pentru baterii de tracțiune, Sistemele de celule de combustibil Ballard pentru celula de combustibil, Luxfer pentru rezervoarele de hidrogen, DG8 pentru proiectare, Derby Engineering Unit pentru panouri și suporți , SNC Lavalin pentru identificarea designului și pericolelor, Aura pentru design exterior și DB Cargo Crewe pentru repunerea în funcțiune a unității.

Proiectul HydroFLEX a primit recent finanțare de la Innovate UK prin concursul First Of A Kind pentru a duce prototipul spre testele principale. Același concurs de finanțare a permis companiei Porterbrook să se asocieze cu Eminox pentru a crea un convertor de catalizatori pentru trenurile diesel, extinderea acreditărilor verzi ale companiei de leasing feroviar.Foto&info: University of Birmingham’s Centre for Railway Research and Education

544 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *