Primele teste cu un tren de viteză în tunelul Gotthard

Duminică, 2 iulie 2017, trenul de mare viteză Stadler Giruno EC250 a terminat prima trecere a tunelului Gotthard. Următoarea etapă a rundei de încercări de mare viteză pentru trenul Giruno va fi efectuată pe circuitul de testare a căilor ferate din Republica Cehă.

Pentru Stadler, prima trecere prin mai lung tunel feroviar al EC250 din lume a fost un succes complet – în pofida faptului că viteza maximă în această etapă a fost de doar doar 100 km / h. Călătoria a demonstrat că EC250 îndeplinește standardele necesare pentru a funcționa în condițiile extreme de mediu din tunel. Giruno va fi testat temeinic în Republica Cehă. Acesta va finaliza teste de mare viteză de 100 km / h și mai mult pe circuitul de testare a căilor ferate Velim. Viteza vehiculului va crește treptat în timpul acestor încercări. Aceste teste fac parte din procedura de punere în funcțiune a noului tren, inspecția de siguranță și aprobarea rețelei pentru noul tren de trenuri de mare viteză Stadler. Se vor efectua ulterior teste extinse în cele patru țări în care va funcționa trenul: Elveția, Germania, Italia și Austria.

Giruno a fost proiectat cu un accent deosebit pe confort și simplitate față de clienți, în special pentru familii, cetățeni în vârstă și persoane cu mobilitate redusă. Accesul cu podea joasă – prima pentru o serie de trenuri de mare viteză – transformă urcatul la bord pentru ca pasagerii să intre pur și simplu în tren, fără complicații. În interior, pasagerii se pot aștepta la un design interior spațios și luminos, cu o soluție de iluminat de ultimă oră. Pentru a păstra pasagerii ocupați și fericiți pe drumurile lungi prin tuneluri, Giruno oferă și o serie de facilități suplimentare: un amplificator de comunicații mobile 3G / 4G, prize de la fiecare scaun, rafturi mari de bagaje și toalete separate pentru bărbați și femei, dar și toalete speciale pentru pasageri cu handicap. Trenurile au o lungime de 202 metri având locuri pentru 405 pasageri, dintre care 117 sunt în clasa I, iar 288 sunt în clasa II. Zonele multifuncționale și un compartiment special pentru biciclete permit utilizarea eficientă a spațiului în tren.

Foto: Stadler Rail

706 Vizualizări