Primăria Sectorului 6 organizează primul festival din București la care nu este permis accesul cu mașina personală și este recomandat transportul public

Primăria Sectorului 6 organizează primul festival din București la care nu este permis accesul cu mașina personală și este recomandat transportul public

Primăria Sectorului 6 organizează în zilele de 27, 28 și 29 octombrie „West Side Hallo Fest”, cel mai mare festival de Halloween din România. Festivalul are loc pe promenada Lacul Morii și pe insula din zona centrală a lacului, dar și în Parcul Crângași. Pentru a evita aglomerația provocată de bucureștenii comozi care obișnuiescă să vină la evenimentele de weekend cu mașinile personale, de obicei blocând arterele din zona evenimentelor și parcând ilegal pe trotuare și spații verzi, primarul sectorului 6 anunță că la West Side Hallo Fest nu va fi permis accesul cu mașina personală. Acesta spune că nu sunt locuri de parcare, iar parcatul pe trotuarele străduțelor adiacente nu va fi permis, Poliția Locală urmând să monitorizeze toate zonele adiacente, urmând să dea amenzi și avertismente.

Astfel, primarul Ciprian Ciucu recomandă tuturor să vină la eveniment cu transportul public, în zonă fiind mai multe mijloace de transport eficiente, cum ar fi linia 41 Metrou Ușor, unde de câteva zile circulă doar tramvaie noi Imperio, dar și linia de metrou cu stație la Piața Crângași, care asigură accesul din toate zonele orașului.

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6:
Puțină atenție va rog… Nu doar cei din Sectorul 6, ci toți Bucureștenii. Și presa, dacă are amabilitatea să preia acest mesaj.
NU veniți cu mașina la West Side Hallo Fest! Nu sunt locuri de parcare, iar parcatul pe trotuarele străduțelor adiacente nu va fi permis!
Ineditul și calitatea acestui eveniment vor atrage mulți participanți și este importat să înțelegeți ca dumneavoastră veți pierde timp prețios căutând unde să vă lăsați mașina, mai ales în contextul lucrărilor PMB de la Podul Grant. Și trebuie sa ne gândim și la disconfortul oamenilor din zonă!
Sunteți bine veniți, sunteți așteptați, zona beneficiază și de metrou și de tramvai (stația Crângași).
Veniți prin parcul Crângași, nu prin Giulești. Și acolo v-am pregătit surprize.
Vă rog dați mai departe acest mesaj, ca să se știe!

Cum se ajunge la West Side Hallo Fest: un titicar va face ture între Parcul Crângași și insula Lacul Morii, pe toată perioada evenimentului. Accesul este gratuit!
Lăsați-vă mașinile acasă, dacă vreți să vă distrați fără griji la West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din România! În zona insulei Lacul Morii, accesul auto va fi permis doar riveranilor și unui număr limitat de personal implicat în derularea evenimentului. Iată ce opțiuni de a ajunge pe insulă au vizitatorii!
Cea mai bună variantă de a ajunge pe insula Lacul Morii este cu mijloacele de transport în comun.
Există liniile de tramvai 11 și 44 și liniile de autobuz 162 și 163, care circulă pe Calea Giulești. Coborâți la stația Copșa Mică, iar de acolo, pe jos, pe Strada Cornului până la baza digului, la insulă. STB circulă până la ora 23.00.

O altă variantă este dinspre Parcul Crângași, la care puteți ajunge fie cu metroul, fie cu autobuzul 178. De aici și până la insulă sunt aproximativ doi kilometri – lungimea promenadei care a fost inaugurată în vara anului trecut. Îi puteți parcurge pe jos, dacă doriți să vă bucurați de plimbarea pe sub arcade gigant, decorate de Halloween.
Cei care preferă să-și păstreze energia pentru activitățile de pe insulă au la dispoziție, gratuit, un titicar care va face ture pe la baza digului, între Crângași și insulă. Este un trenuleț cu o capacitate de 28 de locuri, care parcurge distanța în aproximativ 5 minute. Va fi la dispoziția vizitatorilor pe tot parcursul festivalului. Adică de vineri, ora 12.00, respectiv de sâmbătă și duminică, ora 10.00, până seara la ora 23.00. Puteți sta fără griji la concertele de seara, căci aveți cu ce pleca acasă!
Bine de știut!

Accesul pe insulă se face din Promenada Lacul Morii, indiferent de direcția din care se vine: Parc Crângași, Roșu-Chiajna sau Str. Cornului.
Insula poate găzdui simultan maximum 10.000 de persoane. Dacă se va atinge capacitatea maximă, accesul va fi limitat, temporar. În acest caz, cei care au rămas pe dig pot urmări evenimentele de pe ecranele amplasate în zonă;

28 de agenți de securitate NEI, cu dispecerat mobil folosit ca punct de comandă, mașină cu 3 pompieri, plus o mică armată de polițiști locali și jandarmi, echipaj medical și echipaj ISU, toți aceștia vor veghea discret la siguranța vizitatorilor și la buna desfășurare a evenimentului.
West Side Hallo Fest este un eveniment organizat de Primăria Sectorului 6, în perioada 27-29 octombrie. Pe o suprafață de peste 32.000 mp, timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de concerte, ateliere pentru toate vârstele, statui vivante, decor de poveste, cu arcade gigant, trasee misterioase din baloți de paie, concursuri, expozanți cu produse tematice și, bineînțeles, mâncare bună.

Foto: mobilitate.eu16.755 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *