Primăria Sector 6 a început lucrările la Parcul Liniei în zona Lujerului spre bulevardul Vasile Milea

Primăria Sector 6 a început lucrările la Parcul Liniei în zona Lujerului spre bulevardul Vasile Milea

Primăria Sector 6 transmite în prezentul comunicat de presă că astăzi au demarat astăzi lucrările la Parcul Liniei, un proiect promis de primarul Ciprian Ciucu, încă de la începutul mandatului.

Cartierul Militari are o lipsă acută de spații unde oamenii să-și petreacă timpul liber, iar copiii se joacă pe stradă, la bulevard.

👉Primarul Ciprian Ciucu: „Da, tot verde, tot parcuri! Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6, locuri unde să petrecem timp liber de calitate”
„Am promis ca voi identifica cât mai multe terenuri foste industriale din #Sectorul6 pe care le voi amenaja ca spații verzi de calitate, parcuri, locuri plăcute de petrecere a timpului liber! Acesta este un nou astfel de teren! Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni!
Acum, mă voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulesti, zona extinsă a Lacului Morii. Am nevoie de sprijinul Guvernului si sunt sigur ca îl voi primi, pentru că acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri! Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6, locuri unde să petrecem timp liber de calitate, să nu ne mai trambalăm prin alte sectoare”, a declarat edilul, la inaugurarea lucrărilor.
✅Peste 42.000 de mp, amenajați în prima etapă
În prima etapă, va fi amenajată o suprafață totală de 42.098 mp, gândită ca o zonă de promenadă, care va costa 13.564.243 lei, fără TVA.

🛤Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf.
Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn.

🌳De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi apărea pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului.
Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanție este 48 de luni.

2️⃣Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va contiua spre Bulevardul Vasile Milea.

Foto&info: Primăria Sector 61.826 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *