Primăria Iași continuă procedurile pentru demararea modernizării depoului Dacia

Primăria Iași continuă procedurile pentru demararea modernizării depoului Dacia

Primăria Iași anunță că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local programată luni, 15 mai, se află și un proiect de hotărâre care vizează actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației pentru proiectul Modernizare Depou Dacia (tramvaie, troleibuze și autobuze electrice) plus zona de acces depou – pod peste pârâul Rediu, strada Strămoșilor și Rond Dacia etapa D.T.A.C. (revizuit, actualizat și completat cu Obiectivele de Digitalizare finanțate prin programul PNRR – C10 – Fondul Local) și a devizului general al proiectului.

Valoarea totală a investiției este de 286.302.623.312 lei, inclusiv TVA, din care pentru Obiectivele de Digitalizare va fi alocată suma de 47.307.147.00 lei, inclusiv TVA.

Realizarea infrastructurii specializate noi pentru gararea, revizia și reparația pentru tramvaie și autobuze electrice plus troleibuze, precum și modernizarea zonei de acces către depou Dacia se va face cu tehnologii de ultimă generație care asigură integrarea conceptului de digitalizare atât în faza de operare a mijloacelor de transport cât și în faza de întreținere, revizii și reparații a vehiculelor. Suplimentar este inclusă în cadrul proiectului modernizarea schimbătoarelor de cale pentru tramvaie în multe dintre intersecțiile din oraș astfel încât acționările automatizate să fie monitorizate digitalizat, reducându-se ambuteiajele actuale.

Modernizarea zonei de acces către depou Dacia implică modernizarea podului peste pârâul Rediu, modernizarea în integralitate a străzii Strămoșilor plus Rond Dacia și crearea unei stații intermodale, precum și pregătirea conectării sistemului de transport public cu noua linie de tramvai prevăzută pentru deservirea transportului public cu tramvaiul către zonele din est ale municipiului Iași.

Foto&info: Primăria Iași

630 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *