Primăria Galați a lansat licitația pentru 10 tramvaie cu lungimea de 18 metri

Modernele tramvaie Astra Autentic din Galați au înuagurat linia de tramvai pe strada 1 Decembrie 1918

Primăria Galați a lansat licitația pentru „Achiziția a 10 tramvaie de aproximativ 18 metri destinate transportului public de călători”. Municipiul Galați dorește atribuirea contractului pentru achiziția a 10 tramvaie noi destinate transportului public urban de calatori, cu caracteristicile precizate in Caietul de sarcini. Achiziția se va face prin fonduri alocate prin Programul National de Redresare şi Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1. – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante). Valoarea estimată a tramvaielor este de 98,4 milioane lei.

Durata contractului este de 61 de luni de la semnarea acestuia de ambele părți (durată rezultată din: termen livrare = max. 22 luni (conform cap. XVII din Caietul de sarcini);; perioadă teste de recepție = max. 1 lună (conform subcap. 3.2.4 din Caietul de sarcini); perioadă teste de fiabilitate = 2 luni (conform subcap. 3.2.5 din Caietul de sarcini); perioadă de garanție = min. 36 luni (conform subcap. 3.2.6 din Caietul de sarcini)).

Ofertele pot fi depuse până la data de 26.06.2023, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 26.12.2023.

Tramvaiele trebuie să aibă podeaua total coborâtă, prin obtinerea unui model de tramvai cu podeaua complet coborata se asigura o mai buna utilizare, acces si mobilitate in interiorul vagonului, concomitent cu o crestere a gradului de confort. Conform caietului de sarcini procentul de inclinatie al pantei podelei maxim acceptat in zona boghiurilor este de 8%. Mai mult, conform caietului de sarcini consumul specific de energie de tracțiune maxim acceptat este de 0.07 kwh/t x km.

Perioada de garanție extinsă va asigura beneficiarul de o cheltuială cât mai eficientă a fondurilor publice, prin minimizarea costurilor legate de întreținerea/repararea/înlocuirea tramvaielor în ansamblu și a componentelor acestora. Conform Caietului de Sarcini, garanția funcționării tramvaielor: minim 180.000 km sau minim 3 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data Certificatului de fiabilitate. Garanția se referă la tramvai în ansamblu și la toate componentele acestuia (altele decât cele enunțate la punctul Garanții). Numărul minim de ani pentru garanția extinsă, care va fi punctat este de 1 an suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 60.000 km, iar numărul maxim este de 3 ani suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 180.000 km. Orice ofertă cu un număr de ani de garanție extinsă mai mare de 3 ani suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 180.000 km, nu va fi punctată suplimentar.

Perioada de livrare mai rapida va asigura beneficiarul de o imbunatatire a parcului auto si o crestere a calitatii serviciului de transport local ce va duce la o crestere a gradului de satisfactie a calatorilor. Conform Caietului de Sarcini, graficul de livrare este: primul tramvai in luna a 15 a de la semnarea contractului, iar următoarele începând cu luna a 17 a pana in luna a 22 a, minim cate unul pe luna. Numărul minim de luni pentru livrare mai rapida, care va fi punctat este de 1 luna, iar numărul maxim este de 3 luni. Orice ofertă cu un număr de luni de livrare mai rapida mai mare de 3 luni, nu va fi punctată suplimentar. Diminuarea termenului de livrare trebuie să vizeze întregul interval de livrare (spre exemplificare: dacă se optează pentru livrarea primului tramvai în luna 14 atunci termenul de livrare a ultimului tramvai va fi luna 21).

605 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *