Primăria Capitalei urmează să aprobe implementarea mai multor trasee pentru bicicliști

Primăria Capitalei urmează să aprobe implementarea mai multor trasee pentru bicicliști

Primăria Capitalei supune la vot în ședința din data de 14 iunie 2018 mai multe proiecte de implementare a traseelor pentru bicicliști după ce a început implementarea primului traseu pe ruta Piata Victoriei – bd. Aviatorilor – bd. Beijing – bd. Caramfil – sos. Pipera. Lucrările pe acel traseu se orientează în prezent pe reparația trotuarelor, urmând ca din data de 15 iunie să demareze trasarea și semnalizarea traseului de biciclete. Toate traseele au termen de implementare 6 luni, deci daca vor fi votate ar putea fi implementate până la sfârșitul anului.

Astfel, în ședința de joi vor fi votate următoarele trasee:
– Piața Victoriei – Iancu de Hunedoara – Ștefan cel Mare – Șoseaua Mihai Bravu, pe o lungime de 17,2 km, cu 120 de locuri de parcare și un cost de 18 milioane lei.
– Calea Victoriei – Regina Elisabeta – Kogălniceanu – Splaiul Independenței, cu lungimea de 10,1 km, 50 locuri de parcare pentru biciclete și o valoare de 5,8 milioane lei
– Bd. Libertății – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia, cu lungimea de 11,6 km, 100 locuri de parcare pentru biciclete și o valoare de 12,7 milioane lei.
De asemenea, în aceeași ședință va fi aprobat întreg proiectul de implementare a unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a orașului, proiect în valoare de 44,5 milioane lei, ce cuprinde 21 de străzi ce vor avea piste cu lungimea de 48,2 km și 420 de locuri de parcare pentru biciclete.

ATENȚIE: Proiectele prezentate vor fi supuse votului în ședința CGMB din data de 14 iunie 2018, urmând ca implementarea acestora să aibă loc doar dacă acestea trec de vor în consiliu.Foto: Andrei Marian

745 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *