Primăria Capitalei a atribuit realizarea studiilor de fezabilitate pentru extinderea rețelei de tramvai prin Piața Unirii și pe un total de 15 km în alte zone

Primăria Capitalei a atribuit realizarea studiilor de fezabilitate pentru extinderea rețelei de tramvai prin Piața Unirii și pe un total de 15 km în alte zone

Primăria Municipiului București a atribuit contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Procedura de achiziție publică a fost împărțită în patru loturi.

Primarul General, Nicușor Dan:

“Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, prin care se va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 3.977.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.276.041,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.”

1.898 Vizualizări

6 thoughts on “Primăria Capitalei a atribuit realizarea studiilor de fezabilitate pentru extinderea rețelei de tramvai prin Piața Unirii și pe un total de 15 km în alte zone

  1. Ok. Dar si-a pus cineva intrebarea daca terasamentul de la Unirea poate sustine ? Avand in vedere : Metrou, Caseta dambovitei si Pasajul Unirii ? Avand in vedere ca zona aia e foarte solicitata deja ?
    Apoi: Prelungirea pana la Baneasa : Si-a pus cineva intrebarea sau problema ca acolo este culoar aerian ? Apoi trece pe langa statia de benzina LUKOIL , reprezentanta auto ? Asta nu o vad bine. In primul rand, pe DN nu mai ai ce face cu tramvaiul, doi, treci prin fata aeroportului si culoarului aerian. Acolo si stalpii de lumina sunt pitici deci neam sa pui stalpi cu retea de tramvai.

    Sigura utila e cea de la Mezes-Colloseum, care mai bine era dusa la centura.
    Eu zic ca mai intai sa se gandeasca la a repara ce e acum…nu cheltuit inutil cu studii de fezabilitate. Ne gandim la ele dupa ce reparam ce e acum.

  2. Salut , Aceleasi lucruri le-am spus si eu pe Facebook-l lui Nicusor Dan . Singura linie cred posibila este aceea MEZES -COLLOSEUM .Restul sunt inutile si cred nerealizabile. Ce trebuie linie tramvai pe NICOLAE GRIGORESCU ???? ca sa distruga un bulevard ? Dar cand omul se incapataneaza sa faca ceva nu se lasa. Oare a intrebat si el specialisti in urbanism ,constructii daca sunt realizabile ? Nu cred . Exact ce a spus colegul mai sus ,vizavi de celelalte tronsoane am spus si eu.

    1. Este foarte buna extinderea retelei de tramvai in zona centrala mai ales. Ar fi buna si o linie care sa taie tot centrul de la Calea Vacaresti pana la Piata Presei prin Unirii – Victoriei.

  3. Deci:
    1) Cea din Unirii pica din start. Terasamentul nu e asa solid. Ai dedesubt : Dambovita, Metroul, Pasajul. Cat sa mai tina ? Plus ca tramvaiul e prea greu. Nu ca nu as vrea, dar nu mai e realizabil. Nu ai unde. Ori pica tramvaiul in sistemul de metrou, ori in pasaj ori in rau. Deci nu as mai miza pe aceasta solutie.
    2) Cea pe la Nicolae Grigorescu la fel. Ai metrou dedesubt. Nu e suficient de stabila infrastructura. De pasajul Baicului am dubii ca rezista, plus ca pe acolo nu ar avea calatori.
    3) Prin fata aeroportului pe culoarul de aterizare esti limitat de inaltime. Si stalpii de lumina sunt pitici. Nu poti veni tu cu stalpi inalti in culoarul aerian…
    4) La Mezes e perfect realizabila, chiar s-a vrut demult extinderea. Partea trista e ca 112 pleaca relativ gol de acolo, mai mult liniile spre oras Chitila sunt pline. Mai bine ar face un terminal PR sau parcare mare pe fostul Baumax si dus tramvaiul acolo. Ar fi mai ok asa. Asta chiar e de luat in seama.
    Tramvaiul pe zona centrala nu prea mai merge, pe Magheru ai metrou, nu mai baga nimeni tramvai pe acolo.

    Mai bine ar face retea de troleibuz pe Magheru, unirii, SPlaiul Unirii, Piata Alba Iulia. Si renuntam la 313 si 312 .

  4. Sa intelegem ca nu mai facem nimic la Unirii ca terasamentul nu e solid? Dar alea au construite cu chirpici? Toate au elemente de rezistenta, ca nu le-a gandit tanti Leana, ci niste ingineri. Se rezolva totul, numai sa existe specialisti (adevarati) la proiectare si executie care sa tina cont de toate particularitatile de acolo.

  5. Este foarte subtire planseul. Plus cele 3 trepte mentionate: Dambovita, Metroul si Pasajul. Asta presupune demolarea completa a pietei unirii, ditai haul in mijloc acolo. A mai fost facuta odata in anii 80. Pentru metrou. Atunci aveam antreprize de constructii specializate, oameni, si forta motivata de munca. Mai poti sa faci asa ceva astazi? Mai ai oameni, antreprize ? Risti o lucrare sa nu se mai termine in 20 ani. Vezi metroul grivita-bucurestii noi, 28 ani pana l-au dus la Straulesti, Vezi 10 ani metroul drumul Taberei, vezi 1 an si jumatate linia de pe Milea…Liniile 40 si 55 trebuie sa aiba tramvaie noi si nici nu s-au apucat de lucrari…visam palat cand noi avem closet in curte.

    Nimeni nu vrea sa riste. Toata piata unirii cand s-a refacut a fost refacuta rapid, pe repede inainte, intr-o vreme de crunta economie si saracie…piata unirii nu mai trebuia sa fie trafic pe acolo…ci pe sub. Dupa 1990 cand s-a dat drumul , nu a mai pasat nimanui…din 1990 incoace. De pomana tipam noi ca Videanu, Basescu, Firea, Oprescu…nu aveai ce sa faci…e un proiect sortit esecului.

    Pasajul Baicului a stat mult timp abandonat…trebuia sa aiba tramvai pana in 1989 ( asa vroia Ceausescu).

    Linia Pe chitila ( dincolo de mezes) a mai existat candva pana prin 1960 cand s-a scos ca nu mai renta.

    Pana una alta, reparat ce exista. Apoi putem visa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *