Primăria Capitalei licitează lucrările de finalizare a consolidării și modernizării podului Grant

Încep lucrările de modernizare și reabilitare la Podul Grant din București

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru continuarea lucrărilor de modernizare și consolidare a podului Grant, cel mai important pod din municipiu, unde lucrările au fost realizate atât pentru rutier cât și pentru liniile de tramvai pe sensul Turda – Piața Crângași. Lucrările au vizat reabilitarea și consolidarea sensului, refacerea intregii hidroizolații a tablierului și refacerea căii de rulare a liniei 41. Ulterior lucrările au fost oprite, fiind rămas de finalizat sensul Crângași – Turda, atât pentru rutier cât și pentru linia de tramvai.

În cadrul acestui contract se vor achizitiona servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Pasaj Denivelat Suprateran Pod Grant”. Expertiza realizată în anul 2021 prin care se stabilește starea tehnică actuală a Podului Grant, relevă lucrările necesare pentru aducerea pasajului într-o stare tehnică bună, conform normelor în vigoare. Prin realizarea obiectivului de investiții se va asigura circulația în condiții de siguranță și confort pe pasajul „Pod Grant.” De asemenea, se va aduce pasajul într-o stare tehnică corespunzătoare cerințelor de rezistență și siguranță cerute de standardele în vigoare. Lucrările de intervenție sunt necesare protejării construcției existente, care în timp pot suferi degradări semnificative determinate de deficiențele constructive constatate, cauzate, în special, de infiltrații prin rosturi și hidroizolații degradate pe structurile consolidate.

Valoarea lucrărilor este de 57,8 milioane lei, cu un termen total de implementare de 24 de luni, cu mentiunea că termenul lucrărilor fizice va fi unul mult mai scurt, legat de închiderea traficului, iar linia 41 va circula în system paleta ca la lucrările anterioare, doar că acum va circula pe sensul Piața Presei – Ghencea. Ofertele pot fi depuse până la data de 03.01.2022, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 03.07.2022.

721 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *