Primăria Capitalei va implementa un regulament pentru mijloacele de transport alternativ

Primăria Capitalei urmează să aprobe implementarea mai multor trasee pentru bicicliști

Având în vedere preocuparea cetățenilor dar și anumite îngrijorări exprimate în spațiul public privind circulația trotinetelor electrice, Primăria Capitalei anunță că în viitorul apropiat va organiza o serie de dezbateri, alături de reprezentanți ai autorității locale, ai Poliției Rutiere, ai ONG-urilor și asociațiilor care au ca domeniu mobilitatea, pentru elaborarea unui regulament care să faciliteze acest mod de deplasare prin oraș, punându-se în primul rând accent pe siguranța cetățenilor.

Primăria Capitalei a inițiat, în primăvara acestui an, un proiect pilot de transport alternativ cu trotinete electrice, care să contribuie la fluidizarea traficului și reducerea nivelului de noxe în zona centrală.

În acest scop, au fost întocmite acorduri de cooperare cu trei operatori de profil, Lime Tehnology Network SRL, Wolf-e Riders SRL si S.C. Hub Work SRL (Flow), care au pus la dispoziția bucureștenilor aproximativ 2.600 de trotinete electrice.

Chiar dacă perioada de testare a proiectului pilot nu a ajuns la final, având în vedere interesul major al bucureștenilor pentru acest proiect pilot, Primăria Capitalei inițiază aceste dezbateri, astfel încât, anul viitor circulația acestor mijloace de transport alternativ să fie reglementată.


Foto: mobilitate.eu

289 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *