Primăria Capitalei va crește de la 12 la 24 de luni durata lucrărilor de modernizare a liniilor 40 și 55

V3A-93 #354, primul tramvai V3A-93 modernizat, încă în exploatare la STB, în imagine după trecerea prin reparație capitală

În ședința CGMB din 29 mai, urmează să fie discutat și votat proiectul de modificare a indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a sistemului rutier pe Bd Theodor Pallady, 1 Decembrie 1918, Bd Basarabia, Calea Călărași, Bd Corneliu Coposu și zona RATB Titan. Modificarea vine după ce în cadrul licitației pentru modernizarea mai multor loturi de linii de tramvai, loturile aferente liniilor 40 și 55 au rămas fără ofertanți.

Ulterior STB SA a derulat o consultare a pieței, în urma căreia constructorii au contestat termenele de execuție prea scurte, mai ales în contextul în care vor fi deja angajați pe alte șantiere unde au depus oferte în cadrul licitației ce se află în evaluare tehnică. Astfel, proiectarea va rămâne la termenul de 6 luni, fiind deja realizată de Direcția Infrastructură a STB SA. Astfel, se modifică termenele de execuție după cum urmează:
– Linia 40 – 18 km cale dublă – Bd. Theodor Palady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarași, Bd. Corneliu Coposu inclusiv Bucla Complex Titan – 24 de luni
– Linia 55 – Bulevardul Ferdinand, între Soseaua Mihai Bravu și Strada Traian – 15 luni
– Str Dristorului intre B- duI Camil Ressu și str. Baba Novac – 9 luni

Termenul inițial era de 12 luni maxim pentru lucrările respective. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,092 miliarde lei cu TVA.

2.633 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *