Primăria Capitalei și STB SA pun la dispoziție autobuze pentru transportul refugiaților din Ucraina

STB introduce autobuze noi pe liniile 302, 336, 601, 780 și 783 începând 1 decembrie

Stelian Bujduveanu, viceprimar al municipiului București anunță că „Mijloace de transport ale STB sunt la dispoziția autorităților responsabile pentru Situații de Urgență. Autobuzele STB sunt pregătite pentru a prelua cetățeni ucraineni din zona Gării de Nord, aeroportul internațional Henri Coandă, precum și din orice altă locație solicitată de către autoritățile responsabile pentru situații de urgență.
Suntem în contact permanent cu Departamentul pentru Situații de Urgență și pregătiți să răspundem oricăror solicitări de transport. Până în prezent au fost preluate câteva zeci de persoane, cetățeni ucraineni, și transportate către centre ale DSU, unde beneficiază de cazare, hrană și alte forme de sprijin.
STB va asigura personal și mijloace de transport permanent, pe întreaga durată a situației de criză, generată de războiul din Ucraina.”
Astfel, zeci de cetățeni ucraineni care s-au refugiat în București din cauza invaziei rusești au fost preluați de către autoritățile române și transportați, cu autobuze ale STB, către centrele de refugiați, reprezentând o contribuție a primăriei capitalei pentru sprijinul celor afectați de invazia nejustificată asupra ucrainei.

Foto: mobilitate.eu984 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *