Primăria Capitalei pregătește achiziția a 46 de tramvaie noi prin PNRR

Proiect pentru achiziția a 10 tramvaie noi în Arad

Primăria Capitalei urmează să discute și aprobe în ședinta din 10 octombrie un proiect pentru demarearea procedurilor de achiziție a 46 de tramvaie noi, dintre care 20 cu două posturi de conducere, bidirecționale, care vor fi utilizate și pe trasee provizorii în momentul unor lucrări de infrastructură. Conform studiului realizat care va sta la baza achiziției, cele 46 de tramvaie vor circula pe liniile 7, 14, 16, 24, 36, 44, 45. Costul pentru cele 26 de tramvaie normale de 27 de metri este de 77,2 milioane euro, iar pentru cele 20 bidirecționale de 27 de metri este de 65,3 milioane euro.

1.628 Vizualizări

9 thoughts on “Primăria Capitalei pregătește achiziția a 46 de tramvaie noi prin PNRR

  1. ulterior am vazut ca sunt 260buc vs 20…2.9 mil si 3.2 pe bucata…speram sa vedem si alti producatori la licitatie nu doar astra sau turci 😊

  2. Ar trebui considerate si 47, 11. Prima e centrala, merge separat si ar fi o solutie buna sa mai degajeze traficul, lumea chiar se plange pe acolo ca 47 vine prea rar, iar a doua, chit ca e pe Ferentari, nu ar trebui neglijati nici cei de acolo, nu sunt doar spalaciti, sunt si oameni buni si uneori cu defecte locomotorii. 44 e ok, e infrastructura buna ( ca si 11 si 47). Dar restul trebuie reparate. 14, 16, 24, 36 sau 45 sunt sub orice critica. In plus daca nu modernizeaza depourile, degeaba.
    Legat de ASTRA, Imperio mi se pare foarte fragil facut…ramane de vazut, dar la jungla din capitala nu prea il vad bine. Scaunele tapitate nu sunt cea mai buna solutie, iar boghiurile alea sunt supuse la toate loviturile. Plus riscul de a agata diverse matze…ramane de vazut, atat cum rezista fiabilistic cat si de civilizatia calatorilor ( de asta nu imi fac iluzii , nu vor scapa de mazgalelile inepte, dar ma astept si la grafiti sau geamuri sparte, asta daca nu pun paza atat in tramvaie cat si in depou).

    1. Imperio este foarte robust, cea mai buna alegere pentru noi. Nu are interiorul plin cu finisaje, geamuri etc iar materialele sunt solide.

  3. Sincer, mie nu imi da senzatia de „robust”. Lipseste aceasta senzatie din el. Doar timpul si orele de imobilizare ( exceptand geamuri sparte ,accidente, litigii sau lipsa personal – asta ar fi si culmea) vor fi definitorii ca sa spunem cat de robuste si fiabile vor fi. Scaunele tapitate sunt deja un minus…prefer scaune de plastic, nu tapitate, se acumuleaza mizerie, iar daca porti pantaloni deschisi la culoare ( VARA) ai pus-o. Nu se va sinchisi STB sa le curete. Plus uzua rapida si fortata de cetateni ( ca vor taia , etc). De civilizatia calatorilor din Bucuresti…nu mai zic…tramvaiele se schimba, dar calatorii cu nesimtirea aferenta ba. Boghiul ala numai senzatie de robust nu da, cel putin pe liniile noastre. Daca nu se repara intersectia RAHOVA – TRAFIC GREU si altele la fel, daca nu se rectifica sinele, problemele vor fi multe ! Si nu din vina tramvaiului cat exploatare ! Si pa garantie. Garantia se acorda cand este exploatat corect, si asta presupune linii bune. Ori deja, chiar si linii asa zis bune sunt…”mediocre”. 21 deja este vai de ea de cand a revenit 5 cu rotile patratite pe Barbu Vacarescu, 32 si 41 sunt valurile Dunarii pe alocuri, 25 asemeni 32 intersectia de la Liberty, 1 si 10 la fel. de 40 si 55 nu mai zic. Daca nu repara un pic liniile, nu va fi nimic bun…

    1. Sincer da, scaune tapițate în București sunt o idee groaznică. E clar ca absolut nimeni nu o sa vina cu echipament specializat de curățat tapițerie, iar bețivii care vomita și se pisa pe ei rămân în circulație.

  4. De ce e nevoie de tramvaie bidirecționale pe linia 7? Vor sa o extindă cumva? Efectiv nu vad motivul atunci când ambele terminale au bucle de întoarcere.

  5. Sa iei bidirectionale in Bucuresti , daca nu ai linii pentru asa ceva mi se pare neinspirat. Nici macar cele 14 V3A-2S nu sunt utilizate mereu la 2 posturi…
    In Chitila, daca ar extinde linia spre centura, ar fi ceva cu bidirectionalele, altfel nu se justifica. Eu nu inteleg de ce 44 doar cu bidirectionale. Doar nu vor face terminalul de la 16 februarie cu macaze, asta ar insemna sa fie si 11 cu bidirectionale. Dar asta presupune ca 11 si 44 sa inghita tot parcul de bidirectionale.
    Legat de fiabilitatea lui Imperio Metropolitan…avand in vedere si ce se zice , motor de 100 kw in loc de 120…asta va grabi uzura motorului, chit ca probabil face fata, dar cu uzura…motorul electric dezvolta strict puterea sa nominala . Un motor mai mic va munci mai mult = uzura mai mare si rapida. Nu exista putere variabila la un motor electric…Turatia se poate varia prin frecventa, dar exista la un moment dat un punct al frecventei de la care randamentul motorului scade. Astea sunt alte chestii, nu intru in detalii. Timpul va spune daca e un tramvai bun sau nu, fiabil sau nu, si cum va arata peste 5 ani. Daca va arata ca un V3A de 20 ani din Titan sau Alexandria, fie tramvaiul e de slaba calitate fie nu face fata conditiilor de Bucuresti. SCURT. Nu pun aici si civilizatia bucurestenilor…asta e basca.

    Legat de scaunele tapitate…poate in alte tari ( nordice ) merita, dar in Bucuresti…exclus. Adevarat , sunt mai comode, dar se uzeaza foarte repede. Plus ca vor pastra mizerie si miros „a la long”. Asta devine focar de infectie.

    Vom vedea peste 5 ani…deja ce imi era cu Durmazlar , ce imi e cu Astra…vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *