Primăria Capitalei consultă piața pentru lansarea unei noi licitații pentru 200 de tramvaie noi de 36 și 27 metri inclusiv cu două posturi de conducere

STB SA sprijină maratonul vaccinării: liniile 23, 32, 41, 76, 104, 105, 137 și 282 vor funcționa până la miezul nopții în weekend

Primăria Capitalei a lansat procedura de consultare a pieței pentru „Determinarea valorii estimate și a graficului de livrare privind achiziționarea de către Municipiul Bucuresti a unui numar de 200 de tramvaie noi„. Propunerile pot fi transmise până la data de 15.05.2022.

Este vorba de 100 de tramvaie de 36 de metri și alte 100 de 27 de metri, dintre care 20 cu două posturi de conduere, pentru a putea circula pe trasee fără buclă de întoarcere.
Tehnic, tramvaiele vor avea o durată de exploatare de minim 30 de ani, cu o garanție tip FULL WARRANTY de minim 8 ani. Tramvaiele cu lungimea de 36-37 metri vor avea minim 5 uși duble. Toate vagoanele vor avea podea total coborâtă.

Prin Planul de Mobilitate aprobat prin HCGMB nr.90/29.03.2017, s-a prevazut dezvoltarea mobilitatii urbane durabile in perioada 2016 – 2030 pentru regiunea Bucuresti – Ilfov si datele analizate in ceea ce priveste evolutia cererii de transport au stat la baza fundamentarii propunerii de investitii. Tramvaiul este un mod de transport durabil, avantajos şi accesibil care poate contribui în mod semnificativ la parametrii de accesibilitate şi mobilitate ai oraşului. În plus, infrastructura extinsă a reţelei şi flota existentă în Bucureşti pot fi utilizate pentru îmbunătăţirea cererii de transport public a oraşului.




Modernizarea parcului de vehicule de transport public va cuprinde masuri de imbunatatire a conditiilor de confort si informare a calatorilor astfel: coborarea podelei la nivelul peronului pentru facilitarea accesului, rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, aer conditionat in salonul de calatori la postul de conducere, iluminat salon calatori in tehnologie LED, informare vizuala si auditiva in tehnologie LED/LCD, sistem infotainment, supraveghere video, numarare calatori, etc. Proiectul de achiziţionare a tramvaielor noi și modernizate prevăzute în PMUD au ca obiectiv specific decongestionarea traficului rutier, reducerea accidentelor şi a impactului negativ asupra mediului, prin scăderea transportului privat cu autoturismele. Transferul de la transportul cu autoturismele personale către transportul public de călători, în special cel electric, va avea ca impact reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Prin achiziționarea a 200 de tramvaie Municipiul București intenționează pe lângă punerea în aplicare a măsurilor prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 elaborat pentru regiunea Bucureşti –Ilfov, (document strategic aprobat în luna martie 2017 de către Consiliul General al Municipiului București) și crearea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, proiectat să promoveze dezvoltarea economică şi teritorială incluzivă din punct de vedere social şi să asigure o calitate ridicată a vieţii.

Foto: mobilitate.eu



1.691 Vizualizări

5 thoughts on “Primăria Capitalei consultă piața pentru lansarea unei noi licitații pentru 200 de tramvaie noi de 36 și 27 metri inclusiv cu două posturi de conducere

  1. Chiar ar mai fi nevoie de tramvaie siameze după modelul celor care circula acum pe 55 ? Sper sa nu mai ajungem la penibilitati de genul ca unul sau altul vrea sa isi revendice terenul exact în bucla de întoarcere,sau altele de genul. Doar pentru o avarie de tip utilități s ar explica un astfel de tramvai și ar fi mai de durata.Trebuie să ne axam părerea mea,si avem de recuperat în acest sens de luat tramvaie de capacități mari si dupa ce punem la punct cererea apoi sa luam si tramvaie mai mici sau altele de genul.

    1. E nevoie si de bidirectionale, sa ne gandim ca peste 10-15 ani vor fi necesare pentru ca unele linii modernizate la inceputul anilor 2000 vor trebui reparate sau refacute. Plus situatii neprevazute din diferite motive. Iar tramvaie de 27m ca V3Aurile sunt necesare pe multe linii, mai bine vine un tramvai normal la 2-5 minute, decat unul lung la 10-15 minute, ca exemplu.

  2. Bidirectionale ar fi bune pe 16/36 ( dupa reparare evident), 24 ( dupa reparare – in Damaroaia), in Chitila ( daca extinde la centura). Deci de lucru pentru ele se gaseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *