Bucuresti

Primaria Capitalei isi bate joc de calatorii liniei 41 tergiversand lucrarile la Podul Grant

A trecut aproape o luna de cand un tramvai a deraiat in zona macazelor de la Turda, moment la care lucrarile la sinele sensului Turda – Crangasi erau in pauza de la mijlocul lunii decembrie. Apoi, chiar dupa deraiere, echipele STB SA au realizat sudarea si polizarea sinelor, operatiune care in mod normal trebuia realizata de Compania Municipala Strazi Poduri si Pasaje, care executa lucrarea. Astfel, sudarea sinelor a fost incheiata in cateva zile. Totusi, de la acel moment lucrarea este din nou abandonata, iar pe vreme nu se poate da vina, ninsorile si temperaturile negative fiind prezente in oras de 4 zile, iar in prezent temperaturile vor ajunge din nou la 15 grade in urmatoarele zile.

Dar tergiversarsea redeschiderii traseului pe ambele sensuri nu doar ca afecteaza graficele de circulatie si aduc stationari lungi in zona pasajului, ci pun in pericol viata celor aproximativ 200.000 calatori care circula zilnic cu linia 41. Recent, o noua deraiere a avut loc in zona Crangasi, urmele boghiului deraiat fiind vizibile pe betonul din zona. Mai grav, au existat mai multe momente cand din neatentie sau functionarea deficitara a semaforizarii de la capetele pasajului, tramvaiele au plecat in acelasi timp de la capetele pasajului si s-au intalnit la mijlocul pasajului pe aceeasi linie, ultimul incident de acest tip avand loc la inceputul lunii ianuarie.

Mobilitate.eu a transmis un mesaj companiei municipale care se ocupa de lucrare, in urma cu doua saptamani, fara a primi un raspuns pana in prezent. Concluzia este ca atat calatorii cat si STB SA vor trebui sa astepte pana cand Primaria Capitalei si compania municipala care se ocupa de lucrari sa inceteze tergiversarea lucrarilor si sa redea circulatiei podului Grant ambele sensuri ale liniei 41.Foto: Mobilitate.eu

653 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *