Primăria Brașov a lansat licitația pentru realizarea de benzi pentru transportul public

Primăria Brașov a lansat licitația pentru realizarea de benzi pentru transportul public

Primăria Brașov a lansat licitația pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru implementarea proiectului “Amenajare benzi dedicate transportului public in municipiul Brasov si trotuare adiacente”, proiect în valoare de 358 mii lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 18.05.2020, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 18.09.2020.

Achizitia serviciilor de proiectare este necesara pentru implementarea Contractului de finantare nr. 5019/23.12.2019 pentru proiectul “Amenajare benzi dedicate transportului public in municipiul Brasov si trotuare adiacente”, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiţii 4.E, Obiectul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţiile bazate pe planurile de mobilitate urbană.

Conform Studiului de fezabilitate intocmit de SC HENTZA BUSINESS SRL, investitia prevede reconfigurarea infrastructurii rutiere, pe traseele propuse (Terminal transport public Poienelor – Calea Bucuresti – Str. Toamnei – B- dul M. Kogalniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lunga – Calea Fagarasului – Terminalul de transport public Bartolomeu – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea Bucuresti – B-dul Victoriei), deservite de transportul public de calatori, in vederea construirii benzilor prioritare dedicate serviciului de transport public de calatori. Folosinta actuala a terenului este de drum, iar destinatia stabilita si aprobata prin planurile de urbanism si amenajare a teritoriului va fi de strada, zona de interes public. Din studiul de trafic rezulta ca aria de studiu a proiectului suporta o mare parte din traficul local si de tranzit. In acelasi timp, fiind un culoar extrem de important pentru transportul in comun care face legatura intre sud-estul si nord-vestul Municipiului Brasov.

Pentru a oferi un serviciu de transport in comun civilizat, confortabil si eficient, care sa atraga din ce in ce mai multi utilizatori, se impune crearea unui spatiu dedicat mijloacelor de transport in comun pe acest traseu. De asemenea, se vor reabilita trotuarele adiacente strazilor ce formeaza traseul studiat. Pentru realizarea investitiei s-a optat pentru sistematizarea traficului pe trama stradala actuala, fara a interveni asupra trotuarelor si fara a afecta spatiile verzi din cadrul zonelor traversate de traseul benzilor dedicate. Se vor monta, aditional semnelor de circulatie existente, 849 de indicatoare rutiere de avertizare si informare asupra dispunerii benzii dedicate transportului in comun in cadrul carosabilului, astfel incat vizibilitatea semnalizarii rutiere sa fie maxima pentru toti participantii la trafic. Se vor reabilita trotuarelor adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafata de 4700 metri patrati, in zonele afectate de fisuri, tasari, valuiri.Foto: mobilitate.eu

1.234 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *