Prima ramă electrică nou achiziționată în România a sosit la București și ar putea circula de la finalul lunii la Brașov și Constanța

Prima ramă electrică nou achiziționată în România a sosit la București și ar putea circula de la finalul lunii la Brașov și Constanța

Prima ramă electrică nou achiziționată în România a sosit în această dimineață la București, unde va sta până va fi gata de plecare către inelul de testare de la Făurei și la probele pe care urmează să le parcurgă până la Constanța și Brașov. Până la această achiziție nu au mai existat achiziții de rame electrice noi în România, excepția fiind cele 3 rame electrice noi produse de Softronic Craiova, Softronic Hyperion, care circulă în prezent pe ruta Craiova – București – Brașov. Rama a sosit într-un convoi dedicat, organizat de operatorul logistic RailAdevnture și LTE Rail, cu locomotiva LEMA 024 la tracțiune. Rama este prototipul seriei, în urma testelor și a finalizării configurației interiorului, în special în zona de bar-bistro, fiind construită seria de trenuri. Următoarea ramă este așteptată în iulie-august 2024, deschizând astfel livrarea de serie a celor 37 de rame Alstom Coradia Stream.

La finalizarea probelor și obținerea tuturor autorizațiilor, rama va începe să circule în regim comercial pe rutele București – Constanța și București – Brașov. Estimarea este finalul lunii decembrie, sau luna ianuarie.

Ramele sunt autopropulsate, cu 6 vagoane, capacitatea de 351 de locuri, cu 4 toalete și 10 uși duble pe fiecare parte. Rama este dotată cu zona bar-bistro, ce urmează să fie configurată local, dar și cu spații pentru bagaje și biciclete. Rama atinge viteza maximă de 160 km/h și are lungimea de 121 metri. Rama va trebui să parcurgă 10.000 km de teste pe rețeaua feroviară unde va circula. La ora actuală rama este în proprietatea Alstom Transport, urmând să fie predată după finalizarea procedurilor necesare pentru obținerea tuturor autorizațiilor de circulație. Rama corespunde tuturor cerințelor TSI, având acreditare în acest sens.

Foto: mobilitate.eu2.521 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *