Premiera mondială: noul autocar Setra etajat stabilește noi criterii de referință în ceea ce privește consumul, confortul și siguranța

Der neue Setra S 531 DT bei seiner Weltpremiere in Stuttgart. The new Setra S 531 DT at its world premiere in Stuttgart.

Daimler Bus a prezentat noul autocar etajat Setra S 531 DT, care este pregătit să-și facă premiera mondială la Fernsehturm Stuttgart. Cu peste 2300 de unități vândute de la lansarea sa în 2003, modelul precedent este liderul clar al pieței în segmentul de autocare duble. Clienții includ mulți operatori de transport cu autocarul pe distanțe lungi: în conformitate cu sondajele Daimler proprii, aproximativ trei sferturi de autobuze etajate care operează pe lung parcurs sunt Setra. La peste 15 ani de la lansare, autocarul de lux de turism de lux a primit un facelift.

Datorită îmbunătățirii aerodinamicii, noul etajat consumă până la zece procente mai puțin carburant decât predecesorul său. Acest consum este echivalent cu câteva mii de litri de motorină pe an, în funcție de kilometrajul parcurs. În ceea ce privește sistemele de siguranță și asistență, autocarul Setra etajat stabilește noi standarde. Este primul autobuz din lume echipat cu un sistem de frânare de urgență cu recunoaștere a obstacolelor și a pietonilor – și Sideguard Assist pentru unghiul vizual mort. Un router media de înaltă performanță la bord permite utilizarea rapidă a serviciilor de mass-media Wi-Fi și offline.

Foto: Daimler Press

1.156 Vizualizări