CFR SA a atribuit contractul pentru etapa pregătitoare a modernizării liniei Craiova – Caransebeș

CFR SA a atribuit contractul pentru etapa pregătitoare a modernizării liniei Craiova - Caransebeș

CFR SA a atribuit contractul pentru „Studiu de Fezabilitate pentru reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebes, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranean”, contract în valoare de 23,5 milioane de lei. Contractul a fost atribuit asocierii „SpA-SC ISPCF SA-SC Italrom Inginerie Internationala SRL”. Fondurile necesare sunt asigurate din Contractul de finantare nerambursabila CEF(GRANT AGREEMENT UNDER THE CONNECTING EUROPE FACILITY (CEF) -TRANSPORT SECTOR AGREEMENT No INEA/ CEF/ TRAN /M2014/1047757)+ Bugetul de Stat. Termenul de realizare a documentațiilor este de 15 luni de la semnarea contractului.

Scopul contractului de servicii este prestarea serviciului „Studiu de fezabilitate pentru reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebe?, parte a Coridorului Orient/Est -Mediteranean, în conformitate cu prevederile regulamentelor si reglementarilor în vigoare, la standardele impuse pentru Coridoarele Europene.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:
i) Modernizarea liniei de cale ferata în conformitate cu Specificatiile Tehnice de Interoperabilitate (STI) si cu previziunile cererii de trafic de calatori si de marfa national si international, astfel:
– linie dubla, electrificata, de 25 kV,
– controlata de un sistem ERTMS (ETCS Nivel II+GSM-R ),
– gabarit de libera trecere C,
– sarcina pe osie de minim 22,5 tone/osie,
– posibilitatea exploatarii trenurilor cu lungimea de 740 m în toate statiile,
– caracteristici ale peronului – peroane înalte si lungime a peronului de 40 m, în toate statiile,
– lucrari civile în statii – lucrari de igienizare si cosmetizare a constructiilor existente, interventii la structuri, eficientizare fluxuri,
– viteze de circulatie cuprinse între 100 – 120 km/h (pentru trenurile de marfa) si 120 – 160 km/h (pentru trenurile de calatori).
ii) Modernizarea electrificarii pe toata lungimea (în sistem de alimentare de 25 kV);
iii) Marirea capacitatii de tranzit;
iv) Prin implementarea proiectului, linia de cale ferata va fi în conformitate cu parametrii tehnici ceruti de standardele si legislatia europeana în vigoare. De asemenea, implementarea proiectului va contribui la realizarea obiectivelor urmatoarelor conventii si acorduri internationale.Foto: Andrei Marian

3.466 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *