Poznan testează autobuzul Solaris Urbino 12 hydrogen

Poznan testează autobuzul Solaris Urbino 12 hydrogen

După premiera sa, în iunie a acestui an, la UITP Global Summit Transport Public, la Stockholm, autobuzul pe bază de hidrogen Solaris Urbino 12 a fost testat de către transportatorii din Austria, Italia și Germania în ultimele săptămâni. Acum, a ajuns la Poznań. Este debutul autobuzului pe piața poloneză.

Cel mai recent produs Solaris s-a bucurat de un interes uriaș în rândul potențialilor clienți, fapt dovedit de cererea de teste de autobuz în mai multe orașe europene. În august, Solaris Urbino 12 hydrogen a fost prezentat în orașele austriece Graz și Klagenfurt, apoi a continuat spre orașul italian Bolzano. În următoarele săptămâni, vehiculul a continuat să fie testat în Germania de către operatorii de transport public din Frankfurt, Köln și Wuppertal. Iar acum autobuzul a fost prezentat pentru operatorul municipal Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne din Poznań. Este prima apariție a vehiculului pe piața poloneză.

Multe orașe europene se străduiesc să-și facă transportul municipal cât mai ecologic. Solaris împlinește așteptările clienților, adăugând autobuze pe bază de hidrogen la portofoliul său de vehicule cu emisii reduse și zero. Singurele „produse secundare” generate în timpul funcționării Solaris Urbino 12 hydrogen sunt căldura și aburul, ceea ce face din acest autobuz unul dintre cele mai ecologice vehicule disponibile pe piață.


Foto&info: Solaris

596 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *