Portugalia – BEI finanțează Medway ROSCO pentru achiziția a 16 locomotive electrice și creșterea serviciilor de transport

Portugalia - BEI finanțează Medway ROSCO pentru achiziția a 16 locomotive electrice și creșterea serviciilor de transport

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de 45 de milioane de euro cu Medway ROSCO, o subsidiară a Medway Operador Ferroviário de Mercadorias (Medway OFM), cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă din Peninsula Iberică și parte a grupului Medlog. Proiectul sprijină extinderea serviciilor de transport feroviar de marfă în Portugalia și Spania (inclusiv servicii transfrontaliere), permițând astfel lanțuri de aprovizionare mai eficiente în cele două țări. BEI co-finanțează această operațiune cu Banco Santander Totta, filiala portugheză a Banco Santander, pe baza unei structuri de finanțare a proiectelor.

Noile servicii oferite de Medway OFM vor viza preponderent regiunile mai puțin dezvoltate sau în tranziție din Spania și Portugalia, contribuind astfel la consolidarea obiectivelor de coeziune economică, socială și teritorială ale Uniunii Europene și la promovarea transportului durabil. Proiectul va afecta pozitiv ocuparea forței de muncă, deoarece se preconizează crearea a aproximativ 940 de locuri de muncă în faza de implementare (2022-2023) și 56 de noi locuri de muncă în timpul funcționării.

Finanțarea BEI va permite Medway OFM să-și extindă flota prin achiziția de către Medway ROSCO a 16 locomotive electrice și 113 vagoane intermodale, contribuind la extinderea serviciilor de transport feroviar de marfă și permițând transferul modal de la rutier la cel feroviar. Mai mult, proiectul sprijină dezvoltarea transportului feroviar electric, o tehnologie de transport cu emisii directe zero, și va facilita traficul transfrontalier precum și intermodalitatea (deplasarea containerelor pe moduri succesive de transport), îmbunătățind astfel eficacitatea transportului de mărfuri. lanţuri. Noile locomotive vor oferi o capacitate suplimentară de aproximativ 1,5 miliarde de tone-km (echivalentul a aproximativ 54% din totalul pieței de transport feroviar de marfă din Portugalia) pentru noi servicii care ar putea include transportul de litiu, lemn, produse chimice și alte produse, precum și noi linii regulate de containere din portul Sines către diverse destinații din Peninsula Iberică.

Medway este un operator logistic și cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă din Peninsula Iberică, capabil să ofere soluții logistice integrate. Deține o flotă vastă de locomotive și vagoane — 69 de locomotive (35 electrice și 34 diesel) și 2568 de vagoane — precum și mai multe terminale logistice și o zonă de întreținere și reparare a echipamentelor feroviare.

Medway face parte din Medlog, un operator logistic activ în peste 70 de țări.

FOTO&INFO: MEDWAY ROSCO/BEI246 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *