A fost lansat oficial portalul european al infrastructurilor feroviare

A fost lansat oficial portalul european al infrastructurilor feroviare

Începând cu luna iunie, portalul comun european de infrastructuri feroviare este disponibil online: https://railfacilitiesportal.eu/

Portalul face parte din efortul continuu al Comisiei de a stimula sectorul feroviar prin deschiderea piețelor de transport și stimularea concurenței. Portalul contribuie la crearea unor condiții de concurență echitabile, deoarece permite accesul facil și rapid la informații privind facilitățile feroviare și serviciile legate de transportul feroviar. Lipsa unor astfel de informații până acum a fost identificată ca o barieră semnificativă în planificarea eficientă a serviciilor feroviare, în special a serviciilor transfrontaliere de transport de marfă.

Portalul este un portal comun, ușor de utilizat și orientat spre piață, care cuprinde și furnizează informații cheie privind infrastructurile de servicii feroviare (gări, terminale intermodale, stații de distribuție, facilități de alimentare cu combustibil etc.) și infrastructură de ultimul km ( de exemplu legături publice și private) în întreaga Europă. De asemenea, oferă informații privind disponibilitatea serviciilor legate de transportul feroviar (de exemplu, repararea și întreținerea locomotivelor, realimentarea, vămuirea). Portalul permite clienților și operatorilor de transport feroviar să caute anumite tipuri de facilități sau servicii feroviare prin utilizarea unor categorii predefinite exhaustive care să filtreze informațiile, cum ar fi tipurile de echipamente, tipurile de unități de încărcare acceptate la unitate, tipurile de mărfuri, etc. Este posibil să căutați într-o anumită zonă geografică folosind instrumentul de mărire a hărții, tastând un cod poștal, prin facilități de filtrare situate pe oricare dintre coridoarele de transport feroviar de marfă și multe altele.

Portalul permite operatorilor instalațiilor de servicii feroviare să își îndeplinească obligațiile legale în conformitate cu Directiva 2012/34 / UE și cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2177 (acesta din urmă intră în vigoare la 1 iunie 2019) într-un mod prietenos și ușor de utilizat. Operatorii instalațiilor feroviare se pot înregistra gratuit și pot încărca o descriere a facilităților lor și a serviciilor furnizate în acestea.

Portalul a fost dezvoltat în baza unui contract semnat de Comisia Europeană, însă funcționarea acestuia aparține actorilor implicați în transportul feroviar. Aceștia sunt responsabili pentru încărcarea și actualizarea informațiilor și pentru utilizarea optimă a serviciilor sale. Succesul portalului va depinde de calitatea informațiilor furnizate prin intermediul acestuia. În cele din urmă, ar trebui să permită o stimulare foarte necesară pentru transportul feroviar și pentru intermodalitate.Foto: Comisia Europeană

1.484 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *