Polonia – 32 de autobuze electrice pentru operatorii din regiunea Silesia

Polonia - 32 de autobuze electrice pentru operatorii din regiunea Silesia

La finalul lunii februarie a avut loc semnarea oficială a unui contract pentru livrarea a 32 de autobuze electrice Solaris pentru operatorul GZM Metropolis. Împreună cu vehiculele, producătorul va asigura infrastructura de încărcare necesară. Autobuzele electrice Urbino de 12 și 18 metri comandate se vor îndrepta către transportatorii din orașele Gliwice, Katowice, Sosnowiec și Świerklaniec în 2023.

Autobuzele electrice Solaris Urbino aduc o contribuție reală și de durată la îmbunătățirea calității vieții în orașe. Vehiculele se remarcă prin silențiozitatea și lipsa emisiilor. Urmând tendințele la nivel mondial, GZM Metropolis (o asociație a municipalităților din regiunea Silezia) a optat pentru autobuzele electrice Solaris împreună cu infrastructura de încărcare, adică 11 încărcătoare cu pantograf și 16 încărcătoare cu plug-in. În conformitate cu contractul semnat, GZM Metropolis va primi 27 de vehicule Urbino 12 electrice și 5 vehicule electrice articulate Urbino 18 în 2023. Pe lângă furnizarea de dispozitive de încărcare, producătorul s-a angajat, de asemenea, să realizeze un pachet complet de soluții de mobilitate electrică la cheie, cuprinzând proiectarea lucrărilor, obținerea autorizației de amenajare a terenului, supravegherea proiectului în numele investitorului și înființarea infrastructurii de încărcare necesare.
Vehiculele care urmează să fie livrate la GZM Metropolis vor fi alimentate cu baterii Solaris High Energy cu o capacitate totală de 250 kWh pentru autobuzele electrice Urbino 12 și de 400 kWh în cazul unităților electrice Urbino 18. Acestea vor fi reîncărcate atât cu ajutorul unui pantograf, cât și cu ajutorul tehnologiei plug-in. Actionarea în ambele tipuri de vehicule va consta din motoare de tracțiune integrate cu o axă motoare.

Datorită aerului condiționat, care va menține o temperatură constantă preprogramată în habitaclu, pasagerii se vor bucura de o călătorie confortabilă indiferent de condițiile meteo de afară. Interioarele Urbino 12 vor avea loc pentru cel puțin 80 de persoane, iar autobuzele electrice Urbino 18 vor avea loc pentru cel puțin 115 pasageri. De asemenea, a fost avută în vedere o zonă spațioasă pentru transportul simultan a unui scaun cu rotile și a unui cărucior sau a unei biciclete. În plus, autobuzele vor fi echipate și cu porturi de încărcare USB iluminate pentru dispozitivele mobile.

Foto&info: Solaris Bus447 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *