Polonia – PKP Intercity a primit primele 2 locomotive diesel modernizate seria SU4220

Polonia - PKP Intercity a primit primele 2 locomotive diesel modernizate seria SU4220

Pe 19 ianuarie 2022, la fabrica FPS – H. Cegielski, PKP Intercity a primit primele 2 locomotive diesel universale modernizate din noua serie SU4220. În total, compania va primi 13 astfel de locomotive. Până la sfârșitul lunii ianuarie, antreprenorul intenționează să scoată alte 2 locomotive modernizate pentru testarea finală, celelalte urmând să fie livrate parcului de material rulant PKP Intercity în al treilea trimestru al acestui an.

Locomotivele diesel universale din seria SU4220 au fost modernizate la o versiune cu două unități de alimentare, cu funcția de a furniza cu energie electrică vagoane de călători de 3kV DC. Acestea au fost create ca urmare a modernizării locomotivelor diesel clasice din seria SM42. Vehiculele au câștigat două motoare moderne cu ardere internă, îndeplinind standardul privind emisiile de gaze de eșapament la nivelul etapei V. O nouă soluție în care locomotivele au fost echipate este controlul microprocesorului care îmbunătățește proprietățile de tracțiune ale vehiculelor, precum și permite reducerea consumului de combustibil. Modernizarea a sporit siguranța funcționării locomotivei, precum și fiabilitatea. Soluțiile aplicate vor permite reducerea zgomotului și a vibrațiilor atât a celor emise în mediu, cât și a celor care afectează activitatea șoferilor care operează locomotiva.

Valoarea contractului de reparatii P5 cu modernizarea a 13 locomotive este de 90,3 milioane PLN brut, in timp ce costul reparatiei si modernizarii unui vehicul este de aproape 7 milioane PLN brut. Modernizarea este cofinanțată în cadrul Programului Operațional Infrastructură și Mediu 2014 – 2020, proiectele „Căi ferate pentru conexiuni bune – modernizare vagoane și locomotive pentru PKP Intercity S.A.” și „Accelerăm confortabil – modernizarea vagoanelor și achiziționarea de locomotive pentru PKP Intercity S.A.”. PKP Intercity a semnat un contract pentru implementarea acestui proiect cu Centrul pentru Proiecte de Transport ale UE (CUPT) în primăvara anului 2018. Transportatorul a primit finanțare în valoare totală de 653,8 milioane PLN.

Foto&info: PKP Intercity477 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *