Polonia – Cargounit a primit o finanțare de peste 300 milioane de euro pentru achiziția de locomotive Siemens și Pesa

În iulie 2023, CARGOUNIT, unul din cei mai mari operatori de leasing de locomotive din Europa Centrală și de Est, cu sediul în Polonia, a semnat un acord de refinanțare a facilităților sale existente cu un grup de creditori de top din Polonia și Europa de Vest.

Noua platformă de finanțare de 1,5 miliarde PLN (338 milioane EUR) constă în facilități pe termen mediu, împrumut pentru plasament privat, facilități revolving și capital. Structura include împrumuturi legate de durabilitate pentru finanțarea achiziției de locomotive ecologice, inclusiv locomotive Vectron MS de la Siemens Mobility și locomotive Gama Marathon de la PESA Bydgoszcz S.A..

Un grup de nouă bănci și un investitor instituțional vor oferi finanțare companiei: PKO Bank Polski, DWS, ING Bank, Siemens Bank, Bank Pekao, ABN AMRO, Societe Generale, Erste Group Bank AG, La Banque Postale și BOS Bank. Bank Pekao acționează ca agent de facilitate și agent de securitate.

„Suntem încântați să anunțăm semnarea unei noi platforme de finanțare legate de sustenabilitate cu creditori europeni de top implicați în finanțarea materialului rulant. Acesta este un semn de încredere în strategia noastră articulată în jurul programului nostru de întinerire a flotei și a planurilor noastre ambițioase de creștere în Europa Centrală și de Est.” – spune Lukasz Boron CEO al CARGOUNIT.

CARGOUNIT este cea mai mare companie poloneză de leasing de locomotive din Europa Centrală și de Est și unul dintre cei mai mari din Europa. CARGOUNIT are aproape 200 de locomotive de închiriat, atât de tracțiune, cât și de manevră. Oferă o gamă largă de material rulant, inclusiv locomotive moderne cu mai multe sisteme pentru trafic internațional. CARGOUNIT dispune și de unități multiple electrice pentru transportul de persoane. În prezent, compania se concentrează pe modernizarea flotei sale prin achiziționarea de locomotive moderne monosistem și multisistem pentru trafic internațional. De 20 de ani CARGOUNIT cooperează cu cei mai mari operatori feroviari naționali și internaționali de pe piața poloneză. Serviciile de închiriere oferite de companie sunt utilizate, printre altele, de transportatorii din carburanți, produse chimice, materiale de construcție și mărfuri și produse intermodale pentru sectorul auto. Principalele zone țintă ale dezvoltării CARGOUNIT sunt Polonia și celelalte țări din Europa Centrală și de Est. În 2020, participația de 100% din CARGOUNIT a fost achiziționată de Three Seas Investment Initiative Fund (3 Seas IIF), consiliat de Amber Infrastructure Group.

Info: Cargounit

892 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *