Politica de coeziune investește într-o mai bună conexiune feroviară de la Napoli la Bari
Transport

Politica de coeziune investește într-o mai bună conexiune feroviară de la Napoli la Bari

UE investește 114 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru a construi o nouă secțiune de cale ferată de 15,5 km între stația centrală din Napoli și orașul Cancello pe linia Napoli-Bari, o legătură de transport crucială pentru creșterea economică a Italiei de Sud și dezvoltarea regională.

Comisarul pentru Transport Violeta Bulc a declarat: “Investiția în conexiuni feroviare mai bune în sudul Italiei înseamnă investiții în economia reală a regiunii, deoarece aceasta va beneficia direct întreprinderile locale și turismul și va îmbunătăți coeziunea teritorială din țară. Și, desigur, locuitorii se vor bucura de mai mult condiții confortabile de călătorie și, în cele din urmă, o calitate mai bună a aerului în regiune. ”

Modernizarea secțiunii Napoli-Cancello va lega mai bine rețelele feroviare suburbane și regionale cu sistemul de mare viteză din zona metropolitană din Napoli și din regiunile nordice. Lucrările ar trebui finalizate în octombrie 2022.Foto: pixabay

129 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *