PKP Intercity va moderniza 13 locomotive de manevră

PKP Intercity va moderniza 13 locomotive de manevră

PKP Intercity a contractat H. Cegielski – Fabryka Pojazdów Szynowych în Poznań pentru modernizarea a 13 locomotive de manevră SM42. Procesul brut de 90 de milioane de PLN face parte din cel mai mare program de investiții din istoria PKP Intercity. Subiectul a fost o licitație pentru al cincilea nivel de întreținere periodică (P5), cu modernizarea a 13 locomotive seria SM42.

Locomotivele vor primi motoare moderne de ardere care îndeplinesc standardele de emisie de la etapa IIIB. Soluții inovative vor fi instalate în locomotive, cum ar fi controlul microprocesorului, îmbunătățirea tracțiunii vehiculului și, de asemenea, reducerea consumului de combustibil. După modernizare, siguranța operațională a locomotivelor și fiabilitatea acestora se vor îmbunătăți. Costurile de operare pentru vehiculele modernizate SM42 vor fi, de asemenea, mai mici. Lucrările planificate vor contribui la confortul angajaților. Soluțiile aplicate vor reduce zgomotul și vibrațiile, dar și emisiile pentru mediul înconjurător.

Locomotivele modernizate vor fi folosite în primul rând pentru manevră. În plus, ele pot fi folosite pentru a opera rute parțial închise temporar din cauza modernizării liniilor de cale ferată sau serviciu de tren în situații de urgență.

Modernizarea va fi implementată în cadrul Programului Operațional Infrastructură și Mediu 2014-2020 pentru proiectele „Accelerarea confortului – modernizarea vagoanelor și achiziționarea de locomotive pentru PKP Intercity SA” și „Rail for good connections – modernizarea vagoanelor și locomotivelor pentru PKP Intercity SA”. PKP Intercity a semnat un contract de implementare a proiectelor indicate de Centrul pentru Proiecte de Transport UE (CUPT) în 2018. Fondurile primite reprezintă un element al celui mai mare program de investiții din istoria PKP Intercity „PKP Intercity – Kolej Dużych Inwestycji”, al cărui scop este, printre altele, achiziționarea și modernizarea materialului rulant și îmbunătățirea în continuare a confortului la călătorie.


Foto&info: PKP Intercity

790 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *