PKP Intercity cumpără 16 locomotive hibride de la PESA

PKP Intercity cumpără 16 locomotive hibride de la PESA

PKP Intercity a semnat un contract cu PESA Bydgoszcz pentru achiziționarea a 16 locomotive electrice-diesel noi, împreună cu furnizarea de servicii de mentenanță. Locomotivele hibride vor fi primele vehicule de acest tip din parcul de material rulant al transportatorului. Valoarea investițiilor contractate de PKP Intercity ca parte a strategiei privind materialul rulant este deja de 7 miliarde PLN brut.

Contractul semnat de PKP Intercity cu PESA include livrarea a 16 locomotive hibride cu o viteză maximă de 160 km /h în tracțiune electrică și 120 km / h în tracțiune diesel. În plus, contractul acoperă furnizarea de servicii de întreținere pentru cel puțin 60 de luni, precum și reparații în garanție. Valoarea contractului este de 554,6 milioane PLN brut.

Conform contractului, PESA urmează să livreze locomotivele în termen de 48 de luni de la semnarea contractului, livrarea primei dintre ele urmând să fie efectuată nu mai târziu de 30 de luni.

Acordul semnat este un alt exemplu de cooperare de succes între PESA și PKP Intercity. Ca parte a strategiei de investiții a PKP Intercity, ambele companii au semnat deja acorduri cu o valoare brută totală de 2,95 miliarde PLN.

Luna trecută, în cadrul Târgului INNOTRANS, companiile au semnat un contract în valoare de 376 milioane PLN brut pentru modernizarea a 59 de vagoane din seriile 152A și 154A.

Ca parte a contractelor în vigoare, transportatorul național a primit deja de la PESA 116 vagoane modernizate tip 111A-20, care au suferit modernizări împreună cu reparații la al cincilea nivel de întreținere. Flotei companiei i se vor alătura încă 9 astfel de vehicule. Finalizarea recepției acestora, în conformitate cu prevederile contractului, este planificată în trimestrul II 2023, iar valoarea întregului contract este de 540,4 milioane PLN brut.

Foto: PKP Intercity

840 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *