PKP Cargo achiziționează 31 de locomotive noi de la Newag
Transport

PKP Cargo achiziționează 31 de locomotive noi de la Newag

PKP CARGO S.A. a semnat un contract cu consorțiul NEWAG S.A. și NEWAG LEASE Sp. z o.o. pentru achiziționarea a 31 de locomotive electrice noi cu șase axe.

Contractul se referă la livrarea a 7 noi locomotive echipate cu un modul diesel și a 24 de noi locomotive dual-tensiune echipate cu sisteme de alimentare cu curent continuu de 3 kV și 25 kV 50 Hz. În cadrul contractului, consorțiul NEWAG s-a angajat să furnizeze software-ul și licențele necesare pentru exploatarea locomotivelor și să furnizeze un set de piese de schimb și componente complet noi, care fac parte din așa-numitul set de urgenta. Consorțiul va instrui și autoriza personalul PKP CARGO în domeniul întreținerii și funcționării locomotivelor.

Programul contractual prevede livrarea a șapte locomotive echipate cu un modul diesel în al patrulea trimestru al anului 2019. În 2021, NEWAG va furniza PKP CARGO cu 12 vehicule în versiunea cu două tensiuni, iar alte 12 unități în această versiune – în 2022. Valoarea contractului nu va depăși 518,9 milioane PLN net.

Achiziționarea de noi locomotive cu șase axe în configurația prezentată este un element important pentru atingerea unuia dintre cele mai importante obiective strategice ale Grupului PKP CARGO în ceea ce privește eficiența operațională, care este modernizarea și optimizarea resurselor materialului rulant și a proceselor de întreținere.Foto&info: PKP Cargo

196 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *