Piața globală a materialului rulant feroviar va crește cu aproape 4% la 65 miliarde de dolari până în 2027

Un studiu publicat recent de analiștii de la MarketsandMarkets vine cu o prognoză optimistă pentru piața materialului rulant feroviar la nivel global. Astfel, se estimează că dimensiunea globală a pieței de material rulant va crește de la 53,8 miliarde USD în 2022 la 64,8 miliarde USD până în 2027, la un CAGR de 3,8%. Creșterea pieței de material rulant poate fi atribuită unor factori precum creșterea urbanizării, creșterea congestionării traficului, creșterea cererii pentru călătorii confortabile și preferința crescândă pentru timp de călătorie mai scurt. Mai mult decât atât, cererea de material rulant depinde de alți factori, cum ar fi înlocuirea materialului rulant vechi, noi proiecte feroviare și extinderea rutelor feroviare. În afară de aceasta, electrificarea tot mai mare a rețelelor feroviare este de așteptat să stimuleze creșterea pieței de material rulant la nivel global.

În plus, țările importatoare de petrol intenționează să își reducă dependența de petrol, căutând astfel o sursă alternativă de energie. Drept urmare, majoritatea țărilor preferă electricitatea ca sursă de energie pentru diferite materiale rulante. Prin urmare, guvernele diferitelor țări sunt implicate activ în planificarea noilor rute feroviare în orașele lor metropolitane și zonele suburbane. Drept urmare, industria se confruntă cu un număr mare de proiecte de metrou și de căi ferate interurbane viitoare și în curs de desfășurare la nivel global. Prin urmare, cererea de material rulant este probabil să crească într-un ritm constant la nivel global.




Preocupările tot mai mari cu privire la un mediu mai ecologic au crescut cererea pentru sisteme de transport nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic la nivel global. În plus, diversele beneficii asociate ale EMU și locomotivelor electrice, cum ar fi costuri reduse de întreținere, timp zero de realimentare, eficiență ridicată, cuplu mare de pornire și capacitate mare de încărcare, împreună cu creșterea prețului petrolului, acționează ca un factor de creștere pentru rețelele feroviare electrificate din întreaga lume. lume. Drept urmare, majoritatea țărilor preferă electricitatea ca sursă de energie pentru diferite materiale rulante. Acest lucru a dus la creșterea electrificării rețelelor feroviare din întreaga lume. Prin urmare, cererea de locomotive electrice și EMU crește într-un ritm rapid la nivel global. De asemenea, țările își înlocuiesc vechile locomotive diesel și DMU-uri cu locomotive electrice și, respectiv, EMU.
Industria materialului rulant se îndreaptă către adoptarea locomotivelor cu celule de combustibil cu hidrogen, datorită necesității unui transport ecologic, creând soluții rentabile pentru trenuri și performanțe mai bune ale locomotivelor feroviare. Locomotivele cu pile de combustie cu hidrogen și trenurile care funcționează cu baterii au diverse avantaje, cum ar fi aceste trenuri pot circula atât pe rețelele feroviare electrificate, cât și pe cele neelectrificate, nu necesită infrastructuri costisitoare, nu necesită un timp mare de realimentare, au instalație cu emisii zero, trenurile cu baterii sunt soluția ideală și rentabilă pentru călătorii pe distanțe scurte, iar locomotivele cu hidrogen pot fi folosite și pentru călătorii pe distanțe lungi. Producători renumiți de material rulant precum CRRC Corporation Limited, Alstom SA, Siemens AG, Stadler Rail AG, Hyundai Rotem Company, Mitsubishi și Deutsche Bahn AG lucrează în prezent la dezvoltarea unei locomotive cu pile de combustibil alimentate cu hidrogen.

Locomotivele diesel și electrice sunt considerate locomotive convenționale. Urbanizarea în creștere crește dezvoltarea transportului public suplimentar pentru a depăși problemele legate de congestionarea traficului în zonele urbane. Transportul feroviar servește ca o opțiune viabilă pentru a satisface cererea de navetă urbană, precum și de călătorie pe distanțe lungi. Prin urmare, tendința de electrificare a liniilor feroviare este de așteptat să stimuleze cererea de locomotive electrice. De exemplu, India intenționează să realizeze calea ferată 100% verde, cu emisii nete zero până în 2030, ca primă țară din lume, depunând astfel mai mult efort pentru a obține o electrificare 100% a rețelei feroviare până în 2023, propulsând astfel locomotivele electrice. piata din tara. În plus, cererea în creștere pentru locomotive electrice și piața în creștere a electro-dieselului din Europa sunt de așteptat să stimuleze cererea de locomotive convenționale.

Economiile de costuri, finanțarea guvernamentală, eficiența ridicată și fiabilitatea sunt factorii principali pentru creșterea transportului de mărfuri pe piața materialului rulant. Creșterea finanțării guvernamentale este de așteptat să creeze o infrastructură robustă pentru transportul de mărfuri. Mai mult, nevoia tot mai mare de transport eficient al mărfurilor industriale și comerciale stimulează creșterea pieței de material rulant pentru transportul de mărfuri. Transportul feroviar este mai eficient și mai rentabil decât alte moduri de transport. Prin urmare, diferite țări promovează utilizarea materialului rulant pentru transportul de mărfuri. De exemplu, în 2020, Franța a anunțat dublarea transportului de marfă de la 9% în 2020 la 18% până în 2030. În anul fiscal 2021-22, până în august 2021, transportul de mărfuri a reprezentat o pondere de 79,1% din veniturile totale generate de Căile ferate indiene. Prin urmare, este de așteptat ca cererea de transport de marfă să crească într-un ritm rapid în următorii ani la nivel global.

Întreg raportul poate fi analizat si achizitionat in totalitate pe siteul MarketsandMarkets.

Foto: mobilitate.eu



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *