DB Regio modernizează automotoarele Siemens Desiro cu care operează pe rețeaua VVO

DB Regio moderniează automotoarele Siemens Desiro cu care operează pe rețeaua VVO

Din 12 decembrie 2021, DB Regio AG operează pe cele patru linii ale rețelei neelectrificate din Verkehrsverbund Oberelbe (VVO), după câștigarea licitației pentru aceste operațiuni. Automotoarele Siemens Desiro roșii sunt folosite de aproape trei luni între Dresda și Kamenz și Königsbrück, pe ruta prin Müglitztal de la Heidenau la Altenberg și între Pirna și Sebnitz. Vehiculele din flotă sunt în prezent modernizate treptat, DB Regio și Verkehrsverbund Oberelbe (VVO) prezentând unul dintre primele vehicule reproiectate și oferind detalii despre modernizare.

DB Regio folosește 21 de automotoare pentru a opera rețeaua. Mai multe cu 6 decât erau disponibile înainte de schimbarea orarului. „Am preluat rețeaua neelectrificată VVO în decembrie. De atunci, oferim și un serviciu la jumătate de oră de la Kamenz la Dresda cu S8. Modernizăm treptat flota și suntem încântați să putem folosi primele automotoare Desiro cu noile caracteristici de calitate și, prin urmare, suntem în termen cu eficientizarea rutei”, subliniază Dr. Wolfgang Weinhold, Președintele Managementului Regional de Sud-Est. „Cu WiFi, prize USB și noul sistem de informare a pasagerilor, dorim să obținem calitate atât pentru navetiștii, cât și cu traficul turistic.” Modernizarea automotoarelor vine în contextul în care acestea vor mai fi utilizate până în 2031, când rețelele se vor baza excluisv pe trenuri cu baterii și hidrogen. Modernizarea automotoarelor Desiro s-a axat și pe creșterea confortului interior.
Aproximativ 60 de mecanici de tren și 50 de angajați personal de tren pentru clienți sunt necesari pentru a opera rețeaua, iar în conformitate cu cerințele specificate de VVO, DB Regio a preluat numeroși angajați de la Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) și a angajat personal suplimentar.

„Feedback-ul pasagerilor este în general destul de pozitiv”, rezumă Burkhard Ehlen, Managing Director al VVO. „În special, creșterea frecvenței către Kamenz cu noul S-Bahn S 8 și creșterea capacității până la Königsbrück au fost lăudate.” VVO urmărește creșterea în continuare a numărului de pasageri pe ambele rute.

Foto&info: DB Regio/VVB513 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *