PESA și Bozankaya au ofertat la licitația pentru 16 tramvaie noi la Iași

Turcii de la Bozankaya câștigă licitația pentru livrarea celor 16+24 tramvaie noi la Timișoara

Primăria Municipiului Iași anunță că pe baza fondurilor europene prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1 (Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă), Primăria Municipiului Iași organizează o licitație pentru achiziționarea a 16 tramvaie cu lungimea de minim 26 de metri. Prevederea bugetară a licitației este de 142.721.280 lei, fără TVA (aproximativ 30,23 milioane de euro), adică maxim 1,89 milioane de euro, fără TVA, pentru fiecare tramvai.

Termenul de depunere a ofertelor la această licitație a fost astăzi, 26 august, ora 15.00. La licitație au depus oferte două companii străine, care s-au arătat interesate de toate cele trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte, în care a fost împărțită procedura: Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. (Turcia) și Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spólka Akcyjna (Polonia).
Achiziția celor 16 tramvaie face parte trei din proiecte cu finanțare europeană derulate de Primăria Municipiului Iași care privesc și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai, refacere a carosabilului și trotuarelor, construirea de stații, amenajarea de locuri de parcare și spații verzi etc. pe mai multe tronsoane. În cadrul celor trei proiecte municipalitatea a organizat patru licitații, din care trei pentru lucrări de construcții, iar cea de-a patra pentru mijloacele de transport.

Valoarea totală a celor trei proiecte este 332.579.670,28 lei (aproximativ 70,46 milioane de euro). Până în prezent Primăria Municipiului Iași a semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru proiectele „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu” (114,197,308.33 lei, circa 24 de milioane de euro) și „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” (114.359.729,95 lei, aproape 24 de milioane de euro).Foto: Bozankaya

1.578 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *