Pasaj peste calea ferata la Ploiesti Vest

Primarul Municipiului Ploiesti, domnul Iulian Badescu, a semnat la data de 30 decembrie 2014, contractul de executie lucrari pentru proiectul cu finantare din fonduri europene „Accesibilitate si fluidizare trafic catre zona industriala Ploiesti – Vest si platforma industriala Brazi”

Pasajul  superior Marasesti va avea 8 deschideri cu tablier din retea de grinzi, rezemat continuu cu infrastructuri intermediare lamelare si de capat masive fundate indirect.

Caracteristici tehnice:

4 benzi (doua pe sens)

Lungime totala lucrare 471,60m

Latime  totala de tablier:

      1. Parte carosabila:                                2×7,80 = 15,60 m
      2. Trotuare:                                           2x 2,50 =  5,00 m
      3. Borduri separatoare in axul pasajului:  1,00 m

Lungime totala tablier pod 296,30m;

Rampe de acces pod cu lungime de 87,90m + 86,21m incadrate de ziduri de sprijin de inaltime variabila (intre 0,50 m si 5,50 m).

S-au prevazut conexiuni cu toate caile de acces existente, cat si accesul riveranilor in zona prin realizarea de drumuri noi.

Construirea noului pasaj suprateran implica realizarea unei noi retele de iluminat exterior, atat pentru iluminarea pasajului propriu zis, cat si pentru iluminatul strazilor de acces situate la baza pasajului.

Valoarea contractului este de de 48.087.206,44 lei fara TVA, iar termenul de executie a lucrarilor este de 12 luni. Totodata, astazi a fost semnat si ordinul de incepere a lucrarilor.

Castigatorul  licitatiei de atribuire a contractului de lucrari este Asocierea SC STRABAG SA si SC AQUILA CONSTRUCT SRL.Comunicatul oficial: http://www.ploiesti.ro/

1.446 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *