Pasaj Ciurel București: RATB a finalizat adaptarea rețelei de contact a liniei 41 pentru montarea pieselor metalice peste șoseaua Virtuții

Pasaj Ciurel București: RATB a finalizat adaptarea rețelei de contact a liniei 41 pentru montarea pieselor metalice peste șoseaua Virtuții

RATB a finalizat zilele acestea adaptarea rețelei de contact a liniei 41 din zona Pasaj Ciurel, pentru a permite montarea următoarelor piese metalice ale pasajului Ciurel. Lucrările au constat în relocarea pe distanța unui stâlp a injecțiilor de alimentare cu energie electrică și a izolatorului corespunzător punctului de alimentare.

În paralel, constructorii continuă pregătirile în zona dinspre lacul Morii pentru finalizarea pilonilor de susținere ai viitorului pasaj. De asemenea lucrările au început și în zonele adiacente pasajului, unde vor fi realizate conexiunile și racordurile cu drumurile actuale. În zona podului hobanat continuă pregătirea punctelor de ancorare ale hobanelor pentru începerea montării acestora.
Conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului București, lucrările la nodul rutier sunt realizate în proporție de 58%.

Termenul de finalizare a obiectivului de investitii asumat initial de catre constructor a fost decalat si din cauza lucrarilor suplimentare care au vizat descarcari arheologice care au durat mai mult decat era previzionat.
In acest moment PMB a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologica, iar constructorul a inceput lucrarile la canalizarea pluviala si alimentare cu apa, dar si la noul traseu al conductelor de apa industriala Cet Grozavesti.
De asemenea, s-a semnat incredintarea catre ENEL pentru relocarea si devierea retelelor electrice din zona.
Termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018.
Avand in vedere vechimea documentatiei in baza careia a fost atribuita lucrarea si problemele identificate pe parcursul desfasurarii lucrarilor, a fost analizata adoptarea unei noi solutii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv, in concordanta si cu prevederile PMUD Bucuresti- Ilfov.
Astfel, in urma grupului de lucru format la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti cu reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu in imediata vecinatate, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat in PUZ-ul coordonator Sector 6.
Nodul suprateran „Virtutii” este compus din podul hobanat care traverseaza raul Dambovita si o serie de pasaje denivelate care asigura traversarea bulevardului Virtutii si conexiunile acestuia cu directiile principale de mers – Splaiul Independentei – Autostrada A1.
Asigurarea directiilor de mers in nodul rutier se face prin intermediul unui numar de 13 pasaje rutiere, a unui pasaj dublu peste soseaua Virtutii si a unui pod hobanat peste raul Dambovita.
Podul hobanat este realizat in proportie de aproximativ 85,5%, in timp ce intregul tronson Nod rutier „Virtutii” este realizat in procent de 58%.

Foto: Andrei Marian

1.178 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *