Numarul de pasageri la serviciile feroviare internationale ale RZD a crescut cu aproape 14% in prima jumatate a anului 2019

Căile ferate ruse au achiziționat 23 de trenuri suburbane și mai multe vagoane în prima parte a anului 2019

Din ianuarie până în iunie 2019, peste 363.400 de pasageri au călătorit pe servicii internaționale între Rusia și străinătate, cu 13,9% mai mult decât în 2018. Cea mai puternică creștere a fost în serviciile rusești – Mongolia, care au crescut cu 22,7%, urmate de Rusia – Franța a crescut cu 22,5%, Rusia -Finlanda (+ 17%), Rusia – Italia (+ 5,5%) și Rusia – Germania (+ 2,2%).
Compania federală de pasageri, o filială a Căilor Ferate Ruse, operează trenuri confortabile către și dinspre Europa, oferind vagoane RIC cu patru locuri, realizate în baza unor acorduri de producție comune între Fabrica de Construcții Tverskoi Wagon și compania germană Siemens.

RIC reprezintă Regolamento Internazionale delle Carrozze, regulamentele internaționale privind vagoanele, care acoperă utilizarea internațională a vagoanelor de călători feroviare între sistemele feroviare europene. Uniunea Internațională a Căilor Ferate (UIC) a fost responsabilă de administrarea RIC de la începutul anilor 1980. Astăzi, 27 de companii feroviare din toate țările europene au semnat acordul RIC, cu excepția Regatului Unit, a Irlandei și a Finlandei.

Vagoanele FPC oferă așternuturi de dormit confortabile, prize în fiecare compartiment și o masă pliantă în combinație cu o chiuvetă. Toate vagoanele sunt echipate cu un sistem de climatizare cu reglare individuală în fiecare compartiment. Fiecare vagon are două săli sanitare, dintre care una are un duș încorporat.

Trenurile Strizh care operează între Moscova și Berlin sunt fabricate de compania spaniolă Patentes Talgo S.L. și circulă între Rusia și Germania începând din decembrie 2016. Vagoanele sunt echipate cu un sistem automat de schimbare a lățimii axelor roților, ceea ce permite trenurilor să treacă de la sistemul rusesc cu o gabarit larg de 1520 mm la cel european, ecartament de 1435 mm la interfața celor două sisteme de la stația Brest din Belarus. Tehnologia realizează o reducere semnificativă a timpului de staționare a trenului la Brest.

În prima jumătate a anului 2019, serviciul de la Striz între Moscova și Berlin a transportat 25.200 de pasageri, cu 78% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Un total de 84.500 de pasageri au călătorit pe trenurile Strizh de la începerea activității.

Trenuri confortabile de mare viteză Allegro, capabile să atingă o viteză maximă de operare de 220 kilometri pe oră între St. Petersburg și capitala Finlandei, Helsinki. În prima jumătate a anului, trenurile Allegro au transportat 258.800 de pasageri, cu 17% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2018. Un total de 3,5 milioane de pasageri au fost transportați de la introducerea trenurilor Allegro la 12 decembrie 2010.

În prima jumătate a anului 2019 numărul pasagerilor a crescut de asemenea între Rusia și o serie de țări CSI și țările baltice, în special între Rusia și Tadjikistan, unde numărul de pasageri transportați a crescut cu 7%, în timp ce călătorii dintre Rusia și Moldova au crescut cu 4,7% între Rusia și Kazahstan cu 4,4% etc.Foto: RZD

713 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *