OTL Oradea a achiziționat 10 autobuze second-hand

OTL Oradea a achiziționat 10 autobuze second-hand

Conducerea OTL a prezentat azi, 16 iulie 2018, într-o conferință de presă, unul dintre autobuzele second-hand achiziţionate de curând de către societate.
Cele 10 autobuze second-hand au circulat în Olanda și au intrat în patrimoniul OTL săptămâna aceasta, urmând să fie dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a putea circula pe liniile din Oradea și zona metropolitană.

Autobuzele marca MAN Lion’s City au o capacitate de 89 de locuri, dintre care 41 pe scaune și 48 în picioare, fiind dotate cu două uși și aer condiționat. Produse în 2008, au o capacitate cilindrică de 6.871 de centimetri cubi, puterea motorului fiind de 206 kwh, iar norma de poluare Euro 4. Prețul unui autobuz a fost de 17.950 de euro, cu transport inclus.

„Sperăm să fie ultimele autobuze second-hand pe care le achiziționează societatea de transport public și să venim și noi în continuare cu o flotă nouă. Aceste autobuze sperăm să deservească liniile din Oradea cel puțin cinci ani de zile”, a spus Viorel Pop, directorul general OTL, după prezentarea detaliilor legate de acestea.

În momentul de față este în curs obținerea cărții de identitate, iar între timp se vor monta echipamentele de e-ticketing, precum și camere video pentru siguranța călătorilor. Autobuzele urmează să intre în trafic la începutul lunii august.

Prin achiziționarea acestor vehicule, parcul auto al OTL s-a mărit la 89 de autobuze. Achiziția acestora a fost motivată de problemele tehnice care au început să apară la unele tipuri de autobuze, reparațiile fiind foarte costisitoare.

OTL are în vedere îmbunătățirea flotei, modernizarea stațiilor de redresare, montarea unor stații de încărcare pentru autobuze electrice, precum și refolosirea energiei recuperate de la tramvaie prin introducerea acesteia în autobuze electrice. De asemenea, OTL a depus un proiect RO-HU, în colaborare cu Ungaria, care vizează modernizarea sistemului de e-ticketing și achiziționarea a maximum 10 autobuze euro 6.Foto&info: Primaria Oradea

1.554 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *