Cea mai sigură cale ferată din Europa este în Olanda lucrând constant la prevenirea incidentelor la trecerile la nivel

Cea mai sigură cale ferată din Europa este în Olanda lucrând constant la prevenirea incidentelor la trecerile la nivel

Siguranța căii ferate olandeze este pe drumul cel bun. Olanda a avut cea mai sigură cale ferată din Europa în 2017. De asemenea, în anii anteriori anului 2017, cercetările internaționale arată căile ferate olandeze ca fiind printre cele mai sigure din Europa. Numai căile ferate britanice au avut o performanță mai bună în perioada 2012-2017.

Ancheta privind siguranța a fost efectuată de către PRIME, o platformă care unește administratorii de infrastructură europeni și Comisia Europeană. Studiul internațional arată că cel mai mic număr de accidente grave a avut loc în Olanda, Elveția și Regatul Unit. Cele mai multe accidente au avut loc în Lituania și Letonia. Cercetătorii au analizat numărul total de incidente feroviare, cu sau fără victime. Împreună cu căile ferate britanice și elvețiene, Olanda are cele mai puține ciocniri, deraieri, accidente la trecerile de nivel și incendii.

Deoarece trecerile la nivel duc la un risc crescut de incidente de siguranță, ProRail preferă să nu aibă nici o trecere, iar utilizatorii șoselelor merg pe cealaltă parte a traseului printr-un tunel sau pasaj. La urma urmei, autostrăzile nu mai au intersecții la nivelul solului, dar rămâne problema drumurilor secundare unde încă există treceri la nivelul solului. ProRail utilizează toate metodele pentru a elimina sau a asigura cât mai multe treceri sigure. Această operație amplă durează încă ceva timp.

În 2018, specialiștii de investigație ProRail (BOA) au redactat aproape trei mii de rapoarte oficiale la trecerile la nivel. Acest lucru confirmă din nou necesitatea îmbunătățirilor în aceste locuri. Anul trecut, ProRail a folosit de asemenea pentru prima dată camerele de viteză pentru trecerile la nivel, ceva nou în Olanda. Deoarece procesul are succes, consultăm se consultă metodele de urmărire penală pentru a extinde procesul la trecerile de nivel mai multe. De asemenea, cu camerele noi se dorește, de asemenea, detectarea vehiculelor staționare la trecerea de nivel. ProRail acționează în prezent în mod activ pentru a preveni și mai multe accidente.Foto: mobilitate.eu

1.354 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *