Trenurile de marfă ÖBB devin inteligente cu tehnologia A1 Digital

Rail Cargo Group anunță o importantă creștere a profitului pentru anul 2017

Grupul Rail Cargo (RCG) a lansat proiectul „SmartCargo” în colaborare cu A1 și A1 Digital: Telematica specială pe vagoanele RCG permite noi servicii pentru clienți, precum și o coordonare semnificativ îmbunătățită și mai eficientă a întreținerii. Până la sfârșitul anului 2020, vagoanele de transport RCG vor include detectarea poziției, detectarea mișcării și detectarea șocurilor. Prin dezvoltarea suplimentară a unei platforme informatice, RCG și A1 introduc treptat trenuri inteligente de marfă pe șine.

Aproximativ 13.700 de vagoane RCG sunt echipate cu un dispozitiv SmartCargo, care furnizează informații complete pe parcursul întregului proces de transport de marfă. Senzorul de poziție furnizează coordonatele GPS exacte ale vagonului la intervale predefinite. Un alt senzor oferă o detectare fiabilă a mișcării, independent de recepția GPS, în timp ce senzorul de accelerometru 3D este utilizat pentru detectarea șocurilor și pentru monitorizarea transportului de produse sensibile. În plus, sistemul poate utiliza geofencing pentru a trimite un mesaj instant când depășește zone predefinite, cum ar fi frontierele țării.

În absența de acoperire a rețelei pentru transmisia de date, hardware-ul are și un nivel de repaus SMS. Ca parte a testelor inițiale, aproximativ 300 de vagoane au fost dotate cu SmartCargo. În același timp, va fi creată o platformă IT unde toate informațiile referitoare la un anumit transport pot fi accesate digital într-o manieră clară și compactă. De asemenea, va fi posibilă integrarea vagoanelor terțe care se află în garnitura de tren, dar nu sunt deținute de RCG. Astfel, RCG și A1 fac un pas semnificativ spre transportul feroviar de marfă al viitorului.Foto: Andrei Marian

889 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *