OBB începe un amplu proiect de modernizare pe 4 ani a S-Bahn Viena

Siemens va livra la OBB Austria încă 27 de rame Desiro ML

OBB anunță că până la sfârșitul anului 2027, linia principală S-Bahn din Viena va fi modernizată și multe alte îmbunătățiri vor fi implementate pe linia de nord, linia de nord-vest și linia de sud. Primele măsuri de construcție pentru S-Bahn modern, digital, vor începe în toamna anului 2023.

Totul în contextul în care regiunea de est este în creștere, iar nicăieri în Austria nu crește numărul de pasageri la fel de rapid ca aici. Pentru a ține pasul cu această creștere, oferta de transport public trebuie, de asemenea, extinsă și îmbunătățită. Odată cu modernizarea S-Bahn Wien, ÖBB, Ministerul Protecției Climei și orașul Viena investesc în viitorul rutelor de transport local S-Bahn în și în jurul Vienei.

Modelul de succes S-Bahn Vienna este acum indispensabil. Deschis în 1962, S-Bahn Wien este pentru vienezi și navetiști din Austria Inferioară o importantă arteră de transport local prin Viena și coloana vertebrală a transportului public dincolo de limitele orașului. Traseul circulă între Viena Meidling în sud și Viena Floridsdorf în nordul orașului. Secțiuni individuale ale rutei principale S-Bahn din Viena au fost folosite de aproximativ 150 de ani.

Aproximativ 700 de trenuri trec peste populara linie roz S-Bahn în fiecare zi. Cu aproximativ 250.000 de călători pe zi lucrătoare, este cea mai aglomerată rută de transport local din Austria. Dar chiar și cel mai bun sistem își va atinge în cele din urmă limitele. ÖBB-Infrastruktur AG se uită spre viitor. Pentru a aduce în continuare clienții feroviari la destinații în mod fiabil și confortabil, ruta și sistemele de inginerie structurală vor fi modernizate complet până la sfârșitul anului 2027.

Ținta este conversia la S-Bahnul digital de mâine. Sistemul de protecție a trenurilor ETCS Level 2 (European Train Control System) implementează cea mai recentă tehnologie pentru operațiunile feroviare. Sistemul controlează direcția și viteza trenurilor, precum și distanțele acestora unul față de celălalt. Acest lucru creează premisele tehnice pentru un interval de 2,5 minute în timpul orelor de vârf din Viena și timpi de așteptare mai scurti. Întârzierile sunt mai ușor de compensat, iar întreruperile sunt reduse. Lucrările de întreținere și restricțiile asociate pentru pasageri sunt reduse.

Prin prelungirea peronelor, va fi posibilă utilizarea în viitor a trenurilor locale moderne și mai lungi. Trenurile mai lungi oferă mai mult spațiu și confort clienților feroviar. Acest lucru va crește numărul de locuri cu 40% până în 2028. Acest lucru face transportul public și mai atractiv, făcând mai atractivă trecerea la o cale ferată durabilă.

Modernizarea clădirilor și a structurilor de susținere, cum ar fi viaducte, poduri, tuneluri și ziduri de sprijin, va face ca linia să fie potrivită pentru ca în viitor să satisfacă cerințele tot mai mari. Pentru că prognozele arată că ruta principală S-Bahn din Viena va continua să fie cea mai utilizată dintre rutele S-Bahn.

Investițiile în șine noi, aparate de cale, linii aeriene și construirea de noi depouri și instalații de întoarcere asigură operațiuni feroviare sigure și punctuale pe termen lung.

Pentru a menține efectele asupra clienților feroviari și navetiștilor cât mai scăzute posibil, ÖBB, orașul Viena și Wiener Linien lucrează în strânsă coordonare pentru a crea un concept de transport provizoriu pe durata lucrărilor. Sunt luate în considerare și alte șantiere vieneze, diversele forme de mobilitate a populației și efectele asupra întregului sistem de transport. Scopul este de a oferi clienților afectați securitate de planificare anticipată și individuală. Informații detaliate despre conexiunile afectate, serviciile de înlocuire sau opțiunile de transfer vor fi prezentate publicului și presei în timp util, înainte de prima închidere din vara anului 2024. Opțiuni de contact și informații generale despre modernizarea S-Bahn din Viena și proiectul de construcție a liniei principale S-Bahn din Viena pot fi găsite și pe site-ul web s-bahn.wien.

Pe lângă modernizarea și digitalizarea liniei principale a Vienei, platformele sunt extinse și pe liniile de nord, nord-vest și sud. În general, upgrade-ul va avea ca rezultat optimizări pe o rețea de rute de 170 de kilometri, toate fiind strâns legate între ele. Facilități și sisteme de ultimă generație stabilesc cursul pentru viitor: mai multă calitate S-Bahn și o fiabilitate crescută în sistemul general pentru regiunea de est.

S-Bahnul digital modern din Viena este un beneficiu clar pentru mediu și îmbunătățește calitatea vieții oamenilor din regiune. O călătorie cu trenul este de aproximativ 30 de ori mai ecologică decât cu mașina.

Info: OBB/Foto: mobilitate.eu

347 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *