Simbolul cooperării dintre Ucraina și Uniunea Europeană este noul tunel feroviar Beskyd

Simbolul cooperării dintre Ucraina și Uniunea Europeană este noul tunel feroviar Beskyd

Odată cu deschiderea noului tunel Beskyd din Munții Carpați, Ucraina a făcut un pas important în integrarea mai strânsă în rețelele paneuropene de transport. Noul tunel traversează munții între orașele Beskid și Skotarske și leagă rețeaua feroviară ucraineană printr-o legătură dublă cu rețeaua paneuropeană de transport, Coridorul V, care se va întinde din Veneția/Trieste în nordul Italiei, prin Slovenia și Ungaria, până la Lviv în vestul Ucrainei. Tunelul va prelua 60% din traficul feroviar dintre Ucraina și UE.

Construcția a fost finanțată de BERD cu un împrumut de 40 milioane USD, în timp ce Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat un împrumut de 55 milioane de euro. Proiectul a fost sprijinit și de un grant acordat de Uniunea Europeană (UE) și de asistența tehnică oferită de UE și Austria.

Acesta înlocuiește un tunel feroviar de 130 de ani construit sub imperiul austro-ungar și va crește capacitatea actuală de la 12 trenuri pe zi la 46. Tunelul va spori semnificativ facilitățile pentru exportul produselor ucrainene, reducând în același timp timpul de călătorie între Lviv, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei și un important centru de afaceri, și Chop, un oraș în apropierea granițelor Ungariei și Republicii Slovace.

Președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a deschis tunelul pe 24 mai. BERD a fost reprezentat de Sevki Acuner, directorul de țară al Ucrainei, care a declarat: „Noul tunel este un exemplu pozitiv al relației contemporane dintre Ucraina și Europa. Acesta va debloca cel mai mare obstacol în coridorul de transport est-vest. Mai important, simbolizează aspirația Ucrainei de a fi integrat în economia UE și de a deveni parte a familiei europene din secolul 21. Această aspirație este acum susținută de o acțiune adecvată. ”

Alte caracteristici cheie ale noului tunel stabilizat seismic:
– Acesta a fost construit folosind 130.000 de tone de beton și 8.000 de tone de oțel
– Are 1.765 de metri lungime, 10.5 metri înălțime și 8.5 metri lățime
– Este primul proiect din sectorul public din Ucraina, în conformitate cu standardele de construcție ale Federației Internaționale a Inginerilor Consultanți (FIDIC)

BERD este cel mai mare investitor financiar internațional din Ucraina. Până în prezent, Banca a realizat un angajament cumulat de aproape 12,1 miliarde de euro în cadrul a aproximativ 400 de proiecte de la începutul operațiunilor sale în țară în 1993.Foto&info: EDRD.COM/www.president.gov.ua

831 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *