Norvegia – Solaris va livra 183 de autobuze electrice articulate în Oslo

Norvegia - Solaris va livra 183 de autobuze electrice articulate în Oslo

Unibuss AS, unul dintre cei mai mari transportatori norvegieni, a optat din nou pentru produsele Solaris. La 14 ianuarie 2022 a fost semnat un contract pentru livrarea a 183 de autobuze electrice Urbino 18 către capitala norvegiană. Valoarea totală a contractului, încheiat în urma unei licitații, este de aproximativ 100 de milioane de euro. Aceasta este una din cele mai mari comenzi pentru autobuze electrice articulate din istoria Solaris. Cel mai mare contract pentru Solaris pentru vehicule articulate cu baterie finalizat până acum a fost contractul cu MZA Varșovia pentru furnizarea a 130 de vehicule.

Autobuzul electric articulat Urbino 18 de generația a 4-a a fost lansat în 2017 și de atunci a deservit cu succes pasagerii în multe metropole europene. Vehiculul se remarcă prin lipsa emisiilor și poate funcționa (în funcție de configurația bateriei și de infrastructură) până la 24 de ore pe zi. Avantajele autobuzelor electronice articulate fabricate de Solaris au fost deja văzute de locuitorii din Bruxelles, Berlin, Barcelona, ​​Varșovia, Cracovia, Poznań și Hamburg. În curând, 23 de vehicule electrice Urbino 18 vor deservi și locuitorii din Aarhaus din Danemarca.

Autobuzele care vor circula pe străzile din Oslo vor fi echipate cu baterii High Energy cu o capacitate totală de peste 500 kW. Un motor central cu o putere de aproape 250 kW va fi responsabil pentru acționare.

Locuitorii din Oslo vor avea ocazia să experimenteze cât de confortabilă poate fi viața urbană de zi cu zi datorită tuturor caracteristicilor susținute de vehiculele electrice articulate Urbino 18. Acestea includ, printre altele, încărcătoare USB, lumini ambientale speciale sau o rampă dublă pentru persoanele cu dizabilități. Având în vedere situația actuală de pandemie, în sistemul de aer condiționat vor fi utilizate filtre speciale, întărite, pentru a oferi protecție suplimentară împotriva virușilor. Prezența autobuzelor electrice Urbino cu emisii zero în centrul orașului Oslo se va traduce nu numai la o călătorie mai confortabilă, ci și la o siguranță mai bună pentru toți participanții la traficul urban.

Autobuzele electrice Urbino 18 cu emisii zero vor înlocui modelul mai vechi Solaris Urbino, care este folosit în traficul orașului din Oslo. Noile autobuze vor fi în funcțiune în aprilie 2023.

Parteneriatul dintre Solaris și Unibuss AS datează din 2006. De atunci, transportatorul norvegian a comandat aproape 300 de vehicule de la producător. În total, există peste 500 de unități Solaris Urbino care circulă prin Norvegia.

Foto&info: Solaris Bus174 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *