Norvegia continuă achiziția de autobuze electrice cu primele unități Solaris în Kristiansand

Norvegia continuă achiziția de autobuze electrice cu primele unități Solaris în Kristiansand

În iulie Solaris bus a finalizat livrarea a 5 autobuze electrice Solaris Urbino 12 pentru Boreal Buss AS din Kristiansand. Acesta este cel de-al doilea oraș norvegian, după Oslo, cu vehicule fără emisii Solaris. Contractul are o valoare de 3 milioane de euro. Cele 5 autobuze electrice de 12 metri s-au alăturat flotei din Kristiansand și transportă deja pasageri pe linia numărul 10.

Autobuzele electrice Solaris Urbino de 12 metri pentru Kristiansand sunt alimentate de două motoare de tracțiune (125 kW fiecare) integrate cu osia de acționare electrică. Energia este stocată în baterii de 145 kWh Solaris High Power. Acestea sunt încărcate printr-un pantograf cu cinci poli, montat pe acoperiș, pregătit pentru o putere de 300 kW și o conexiune plug-in. Toate sistemele de iluminat, externe și interne, sunt realizate în tehnologia LED. Vehiculele sunt dotate cu aer condiționat cu funcție de încălzire. Pasagerii își pot încărca dispozitivele mobile în cincisprezece prize duble USB. Aprinderea motorului este asigurată de un alcolock.

Solaris a fost prezent în Norvegia din 2006, livrând aproape 550 de vehicule în 20 de orașe. Anul trecut, Norgesbuss și Unibuss au primit un total de 4 autobuze electrice Urbino 12, care rulează la Oslo. Kristiansand tocmai a devenit al doilea oraș din Norvegia cu autobuze electrice Solaris.Foto&info: Solaris Bus

1.268 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *