Nokia și Alstom vor implementa wireless pentru ETCS pe rețeaua feroviară nouă din India

Nokia a anunțat astăzi că lucrează cu Alstom pentru a livra o rețea wireless privată pentru New Capital Regional Transport Corporation (NCRTC) Delhi ce va fi utilizată de Meerut Regional Rapid Transit System (RRTS). Acesta va sprijini sistemul european de control al trenurilor (ETCS) Nivelul 2 de semnalizare pentru a menține siguranța navetiștilor pe ruta feroviară de mare viteză, aflată în prezent în construcție.

RRTS Delhi la Meerut este primul dintr-o dezvoltare treptată a unei rețele feroviare de mare viteză care își propune să permită o dezvoltare economică și socială durabilă prin conectivitate îmbunătățită în Delhi și districtele înconjurătoare. Se așteaptă să fie pe deplin operațional în 2025, RRTS cu emisii scăzute va transporta mai mulți oameni la viteze medii de 100 km/h pentru a reduce timpul de călătorie și aglomerația rutieră.

Rețeaua privată complet redundantă, bazată pe soluția Nokia Modular Private Wireless (MPW), inclusiv cele mai recente radiouri AirScale, capabilități de bază de pachete evoluate bazate pe Air Frame, routere de backhaul 7250 IXR IP/MPLS, platformă de comunicare de grup pentru împingere critice către Convorbirea/video (MCx/GC) și gestionarea platformei de servicii de rețea (NSP) se va întinde pe traseul feroviar de 82 km ce are 25 de stații.

Rețeaua privată este implementată pentru a sprijini semnalizarea ETCS de nivel 2 și 3, precum și operarea automată (ATO), care permite trenurilor să utilizeze semnale radio pentru a-și primi în permanență comenzile de mișcare și pentru a raporta direcția și poziția exactă pentru a asigura siguranța operațională. Introducerea tehnologiei LTE/4.9G pentru ETCS este un atu important pentru operatorii feroviari și va deschide calea pentru o tranziție fără probleme la FRMCS (Future Railway Communication System).

Foto&info: Nokia380 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *